Gündem
  • 5.9.2013 12:31

Suriye ordusu Türk ordusundan güçlü mü?

NTV ekranlarında yayınlanan Yakın Plan programına savaş uzmanı Prof. Mesut Hakkı Caşın’ın analizleri programa damgasını vurdu. Türkiye’nin ve Suriye’nin askeri gücünü karşılaştıran Caşın, Suriye’nin İsrail cephesine büyük bir askeri yığınak yaptığını ve Türkiye’ye füze saldırısı yapmasının akıllıca olmadığını anlattı.

SURİYE'NİN ASKERİ GÜCÜ İSRAİL SINIRINDA

Türkiye’ye yapılacak olası bir saldırının aynı zamanda NATO’ya yapıldığını kaydeden Caşın, ‘İsrail savaşında Suriye’nin 60 Sam füzesiyle 1 İsrail uçağı düşürdüğünü ama İsrail 6 tane Hawk atarak 1 uçak düşürmüş. Suriye’nin elinde 4 bin tank var ve bu tankların büyük bölümü İsrail sınırında. Zırhlı araçlarının büyük bir kısmının yedek parçası yok’ diye konuştu.

"TÜRK İYİDİR AMA MEHMET'İN SÜNGÜSÜ..."

Suriye'yi canlı yayında uyaran savaş uzmanı Mesut Hakkı Caşın, 'Türk iyidir ama Mehmet'in süngüsü nereye girer artık bilemem' diyerek şunları söyledi; "Esad’ın en kötü yapabileceği şey düşük menzilli füzeleri var. Bizim füzelerimiz çok daha içerileri vuracak nitelikte. Eğer kimyasal silah kullanırsa ki bu çok tehlikeli. En kötüsü Türkiye’de Şii Sunni çatışması yapabilir. Ama öncelikle Amerika’dan çok büyük bir hava harekatı olacak. Onların bataryaları yerle bir olacak. Amerika’nın vuruşunun çok sert olacağını söylüyor. Bu durumda bize karşı füzelerini aktive ederse bizim hava savunma bataryalarımız ve radarlarımız gayet iyi bir şekilde konuşlanmış durumda. Suriye helikopterini ya da radarını açıp bize kilitlerse TSK’nın anti radyasyon füzesi var. Kafasına çaktı mı ne füzesi kalır ne bir şeyi. Orada parçasını bulamazlar. Ben buradan Suriye’ye sesleniyorum. Öyle çılgınlık yapmaya kalkmasınlar Türk çok iyidir ama Mehmet’in süngüsü nereye girer bilemem artık."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER