Dünya
  • 22.10.2005 00:04

SURİYE : "RAPOR BÜYÜK BİR YALANDIR"

NEW YORK  - Suriye'nin BM Büyükelçisi Faysal Mekdad, BM komisyonu tarafından hazırlanan ve Suriyeli üst düzey yetkililerinde olayın içinde olduğunu ileri süren raporun ardından, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir yakınında suçlandığı rapor büyük bir yalandır" dedi.


Suriye'nin BM Büyükelçisi Faysal Mekdad, Lübnan eski Başbakanı Hariri suikastı ile ilgili olarak BM müfettişi Detlev Mehlis'in başkanlığındaki BM komisyonu tarafından hazırlanan ve Suriyeli üst düzey yetkililerinde olayın içinde olduğunu ileri süren raporun ardından, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bir yakınında suçlanmasını 'büyük bir yalan' olarak nitelendirdi.

Mekdad, "Bence, bu büyük bir yalandır. Bazı insanlar oturuyorlar bir rüya görüyorlar ve bu rüyayı rapor haline getiriyorlar. Bu kabul edilemez, böyle bir yöntemle asla birileri suçlanamaz" diye konuştu. Mekdad, raporu hazırlayan Alman yargıç Detlev Mehlis'in de çok fazla politik davrandığını belirterek, "Güvenilmez biri" diye konuştu. Mekdad, raporun çok zekice hazırlanmış bir kurgudan ibaret olduğunu iddia ederek, iddialar karşısında hayrete düştüğünü belirtti.


ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Suriye Hükümeti'nin 14 Şubat'taki suikasttan sonra BM ile işbirliği içine girmediğini vurgulayarak, "Raporu ilk okuduğumda beni çok rahatsız etti" şeklinde konuşarak, BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle birkaç gün içinde konu hakkında görüşeceklerini ve olayın üzerinde önemle duracaklarını vurgulamıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER