Gündem
  • 9.1.2014 11:56

Suriye Sınırına 'Kobra' takviyesi

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde, pazartesi başlayan çatışmalar sürüyor. İlçede sınır hattında bulunan ve dün eğitime ara verilen Cumhuriyet İlkokulu'nun pazartesi gününe kadar tatil edildiği duyuruldu.

Suriye'nin Telabyad İlçesi'nde, Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhalifler ile terör örgütü El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti mensupları arasındaki çatışmalar 3 gündür aralıklarla devam ediyor. Akçakale'de vatandaşlar, gece de süren çatışmalarda duyulan silah ve patlama sesleri nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Telabyad'daki çatışmalar sırasında sınırı aşan roket ve top mermisi ile uzun namlulu silahlara ait kurşunların geldiği ilçede vatandaşların sınıra yaklaşmamaları yönünde uyarı anonsları yapılıyor.

Güvenlik güçlerince önlemlerin artırıldığı ilçede sınır hattındaki Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitime dün ara verildi. Akçakale Kaymakamlığı, Telabyad'daki çatışmalar nedeniyle aynı okulun pazartesi gününe kadar tatil edilmesini kararlaştırdı.

SINIRA 'KOBRA' TAKVİYESİ

Telabyad İlçesi'ndeki çatışmalar nedeniyle önlemlerin artırıldığı Akçakale'ye, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nca gece görüş ve termal kamera sistemi bulunan zırhlı kobra tipi 3 araç gönderildi. Kobralar, İlçe Jandarma Komutanlğı'ndaki işlemlerinin ardından sınır hattında konuşlandırıldı.
Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:38

İLGİLİ HABERLER