Dünya
  • 4.1.2014 15:00

Suriye sınırında çatışma

Aralıklarla süren ve zaman zaman Kilis'ten de sesi duyulan çatışmalarda yaralanan 5 kişi tedavi için Kilis’e getirilirken, sınır hattında önlemler artırıldı.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Kilis sınırındaki Azez ilçesi, ordu birlikleri ile çıkan çatışmaların ardından yaklaşık 2 yıl önce Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti. Geçen eylül ayında çıkan şiddetli çatışmaların ardından Irak Şam İslam Devleti örgütü, Azez'de stratejik önemi bulunan birçok bölgeyi ele geçirdi. Ardından Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler, Azez ilçesinde kontrolünü eline geçirmek için El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütü ile sabah saatlerinde çatışmaya başladı.

Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Azez'de, sabah erken saatlerde başlayan çatışmalar sırasında ateşlenen silah ve patlama sesleri Kilis'te tedirginliğe yol açtı. Çok sayıda kişinin öldüğü ileri sürülen ve aralıklarla devam eden çatışmalarda yaralanan 5 kişi ise araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Yaralılar, sınırda bekletilen ambulanslarla tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Çatışmaların ardından Azez'de korkuya kapılan çok sayıda kişi pasaportları ile Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türkiye'ye geldi. Aralıklarla süren ve Kilis'te tedirginliğe yol açan çatışmaların şiddetlenmesinden endişe edilirken, sınır hattında ise güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır hattında zırhlı araçlar ile askerler önlem alırken, özel harekat polisleri de Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görevlendirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:46

İLGİLİ HABERLER