Gündem
  • 6.3.2020 23:21

Suriye'de en ağır darbeyi Lübnanlı Hizbullah ve Pakistanlı Zeynebiyyun Tugayı'na vurduk

İsrail'i bırakıp Suriye'de sünnileri katletmeye gelen İran destekli Hizbullah, Türk askeri tarafından perişan edildi. İdlib'deki çatışmalarda en büyük kaybı veren Hizbullah militanlarının tamamına yakını ölürken sağ kalanlar ülkesine kaçtı.

İran destekli Hizbullah, Türkiye'nin İdlib harekatında ağır darbe aldı..Lübnan Hizbullahı'nın İdlib'de Türkiye'nin düzenlediği operasyonlarda büyük kayıplar verdiği bildirildi.

İran destekli Hizbullah, Türkiye'nin İdlib harekatında ağır darbe aldı

İran destekli Şii milis gruplar İdlib'de Türkiye'nin saldırılarında ağır kayıplar verdi.

hzbcenaze.jpg

Hizbullah üyelerinin 1 Mart tarihinde Lübnan'da düzenlenen cenaze töreni

Türkiye tarafından İdlib'de Esed rejimi ve müttefiklerine yönelik başlatılan "Bahar Kalkanı Harekatı"nda oldukça etkili saldırılar düzenlendi.

Özellikle insansız hava araçları (İHA) tarafından düzenlenen nokta saldırılarda rejim güçleri ciddi kayıplar yaşadı.

Hizbullah ve Şii milisler de hedefteydi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından İdlib'de düzenlenen saldırılarda hedeflerden biri de rejimin ilerleyişinde önemli rol oynayan İran destekli Hizbullah ve Şii milislerdi.

Long War Journal'in aktardığı habere göre, İHA saldırılarında aralarında üst düzey isimlerin de olduğu çok sayıda milis öldürüldü.

Saldırılarda en büyük kaybı Lübnan Hizbullahı, Suriyeli yerel Şii milis gruplar ve Pakistanlı Şiilerden oluşan Zeynebiyyun Tugayı yaşadı.

Saldırılarda onlarca Şii milis öldürülürken, son dönemde muhaliflerin saldırılarında öldürülen Şii milis grup üyelerinin sayısı ise yüzlerle ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

Güncellenme Tarihi : 6.3.2020 23:36

İLGİLİ HABERLER