Dünya
  • 30.4.2006 16:55

SURİYE'DE TÜRK ŞOFÖRLERİ ALIKONULDU

HATAY - Suriye'deki Babul El Havva Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçmek isteyen 16 Türk TIR ve kamyon şoförünün, gümrük sahasında, araçlarına fazla mazot aldıkları gerekçesiyle alıkonuldukları iddia edildi.
     Kamyon şoförlerinden Coşkun Ay, merkezi Hatay, Gaziantep ve Konya'da bulunan firmalara ait toplam 18 TIR ve kamyon sürücüsünün Suriye'ye taşıdıkları gıda maddelerini bıraktıktan sonra sınır kapısında alıkonulduklarını iddia etti.
     Ay, merkezi Konya'da bulunan bir firmanın iki araç için 16 bin dolar ceza ödeyerek, şoförlerini rehin olmaktan kurtardığını, ancak kendilerinin mahsur kaldığını savunarak, şunları söyledi:
     ''28 Nisan Cuma günü yüklerimizi boşalttıktan sonra sınır kapısından geçmek istediğimizde güvenlik güçleri araçlarımızda arama yaptı. Boş olan araçlarımızın sadece yakıt depolarında mazot vardı. Bunların miktarı da aracın depo büyüklüğüne göre 150 ile 400 litre arasında değişiyor. Fazla mazot gerekçe gösterilerek, her araç için 8 bin dolar ceza tutanağı kesildi. Buna itiraz ettik, ancak dinlemediler.''
     Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 550 litreye kadar mazotun geçişine izin verildiğini, Suriye'deki uygulamanın ise çifte standart olduğunu ileri süren Ay, ''Türkiye'den giriş yapan kamyon şoförlerinden yiyecek alıyoruz. Gümrük sahasından dışarı çıkmamıza izin verilmiyor, mağdur duruma düştük'' dedi.
     Hatay Valisi Ahmet Kayhan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 28 Nisan Cuma günü Valilik Özel Kalem Müdürlüğü'ne ihbar geldiğini, bunun üzerine araştırma yaptıklarını, ancak Suriye'de resmi tatil olması nedeniyle sağlıklı bilgi alamadıklarını söyledi. Kayhan, konuyu yarın araştırarak, sağlıklı bilgiye ulaştıktan sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER