Gündem
  • 24.1.2014 00:33

'Suriye'deki Türkmenlere yardımı engelleyenler var'

Gıda, Tarım ve Hayvanclık Bakanı Mehdi Eker, "Suriye’de olup biteni görüyoruz. Kanlı fotoğraflar yayınlanıyor. Yüreğinde vicdan olan insanın bakamadığı görüntüler var. Hala o rejim orada duruyor. Buradaki Türkmenlere, diğer mazlumlara gönderilen yardımları engelleme çabası içerisinde olanlar var" dedi.
Antalya'nın tarım, turizm ve tarihin başkentlerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Eker, 160 yıldır dünyada yapılan EXPO organizasyonlarından birinin ilk kez Türkiye olarak Antalya'da yapılacağını söyledi. EXPO'nun hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Bakan Eker, "Biz yaklaşık 2 sene önce bunun bayrağını Uluslararası Sergiler Bürosu'ndan aldık. İnşallah Antalya ve Türkiye'nin adına yakışır bir EXPO yapacağız. 2016 23 Nisan'dan 29 Ekim tarihine kadar olan sürede dünyanın bütün ülkelerine resmi davet mektuplarımızı gönderdik. 110 bin metrekare alan üzerinde Aksu Çayı kıyısında arazimiz vardı. Orayı EXPO alanı olarak düzenledik. Alt yapısı hızla yapılıyor. Bugün de yönetim kurulu toplantımızı yaptık. EXPO alanına ağaç dikimini başlattık. Orada küçük bir orman olacak. Bir tepe olacak. Bir gölet olacak. Bir kule olacak. Ve dünyadan bizim beklediğimiz 100 ülke oraya gelecekler kendi bahçelerini tesis edecekler. Milyonlarca ziyaretçi o bahçeleri görecek, kültürlerini tanıtacaklar" diye konuştu.
Antalya'nın EXPO için merkez seçildiğini kaydeden Bakan Eker, "Bu EXPO'nun teması çiçek ve çocuk. Çocuk insanlığın geleceği, umudu, vicdanıdır. İnsanlığın masum, melek tarafıdır. Çocuk bu değerleri sembolize eder. Onun için çocuğu seçtik. Çiçekte insanın bütün estetik değerlerini ve güzelliklerini saklar. Gelecek kuşaklar için yeşil bir dünya tasavvur, bu iki temel üzerinden buradan bütün dünyaya anlatılacak. Yansıtılacak. Antalya Türkiye'nin bioçeşitliliğin en fazla illerinden birisidir. Onun için Antalya seçildi. Antalya tarihiyle, turizmiyle, tarımıyla, çalışan insanlarıyla bu organizasyonu en güzel şekilde yapacaktır" şeklinde konuştu.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİR İRADE ORTAYA KOYDU”
Bakan Eker, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin meselelerini yaklaşık 90 yıldır çözülemeyen sorunlarının çözümü için bir irade ortaya koyduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Türkiye'nin temel meselelerini, hak ve özgürlükle ilgili, inanç özgürlükleriyle ilgili ülkenin kanayan yarası haline gelmiş Kürt meselesi ve onun etrafında gelişen terör meselesini çözme noktasında kararlı bir duruşla, sağlam bir iradeyle bu sorunları çözme konusunda parti olarak, hükmet olarak 11 yıldır icraatlarıyla Türkiye'ye önemli mesafeler katettirdi. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa bir Başbakan gidip Amerika'da 'Dünya beşten büyüktür' diyebildi. Bu çok önem bir şey. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ilk defa çocukların öldürülmesine, zulümlere, Filistin meselesinde bu zulme karşı 'One minute' diyebildi. O Recep Tayyip Erdoğan'dır. T.C.'de ilk defa 1920'lerden itibaren yavaş yavaş gelişen 80'li yılların ortalarına kadar kapalı şekilde için için kanayan, devam eden 1980'lerden sonra açık kanamalı hale gelen onlarca ailemizin sönmesine, annelerimizin gözyaşı dökmesine, babaların yüreklerin yanmasına neden olan terör meselesini uzlaşma yoluyla çözüm sürecini başlatmak suretiyle bunu bir hal yoluna koyalım çözüm sürecini başlatalım, Türkiye'yi bu badireden kurtaralım diyerek bu süreci başlatan AK Parti'dir ve AK Parti'nin Genel Başkanıdır."


“BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”Bakan Eker partisinin çalışmalarından da söz ederek, "Türkiye'nin temel meselelerini çözme iradesi, ekonomik kalkınma, alt yapı projeleri ile Türkiye'yi 230 milyar dolarlık milli gelirden 800 milyar dolarlık geliri ulaştırma, ekonomik kalkınmayı sağlama Türkiye’nin büyümesi, istihdamım artması, enflasyonun etkin şekilde mücadele için atılmış önemli adımlardır. Bunun yanında daha sivil daha demokratik bir rejim içinde kendilerini ifade edebilmeleri için, insan haklarının daha gelişmesi için yine bu hükümetin hedefler ve çalışmaları içindedir. Önemli mesafeler katettik. Türkiye’nin kendi problemini, kendi kanayan yarasını, kendi iradesiyle çözebilmesi birilerini hep rahatsız etti. Çünkü ilk defa Türkiye’de güçlü millete dayanan, milli iradeyi her şeyin üstünde tutan, milletten aldığı emaneti başının üstünde taşıyıp, bunu her şeyden aziz bilip, buna karşı teşebbüste bulunan, bunu durmaya kalkışan anti demokratik güçlere, eğilimlere, bildirilere, komplolara tuzaklara, tezgahlara çeteler karşı dik durabilen her seferinde millete yaslanan, milletin duasını, desteğini, sevgisini her şeyden önemseyen bir iktidar ilk defa bu gücü ortaya koydu. Bu milli iradeyle sorunları çözme içinde oldu. Bu birilerini rahatsız etti. 11 sene boyunca bakın 2003’ten Başbakanımızı, hükümetimizi sürekli engellemeye kalkıştılar. Çeteler kuruldu, tuzaklar kuruldu, darbe teşebbüsleri planları yapıldı. Onlara karşı biz dik durduk, millete dayandık. Ama inatla yolumuza devam ettik. Bunlar şimdi zaman zamana başka şekilde ve formlarda bu mücadelelerle biz karı karşıya kaldık. Hala Türkiye’de Türkiye’nin Kürt meselesini çözmesinden rahatsızı olan ulusal ve uluslar arası güçler var. Olan biteni bunların dışında değerlendirmek lazım. Çözüm sürecinin engellenmesi Orta Doğu projeleri ile de ilgilidir. Türkiye bu meseleyi kendi vatandaşlarıyla ulaşarak çözmüş olacak. Bundan rahatsız olanlar var. Ulusal ve uluslararası güçler AK Parti’yi nasıl engelleriz. AK Parti'nin kapatılması mümkün olmadı. Acaba bu hükümeti nasıl yıkarız. Bunların komploları yapılmaya başkandı. Bunlara karşı biz basiretle, dirayetle durmayı bilmeli ve mücadele etmemiz lazım" diye konuştu.

“YARDIMLARI ENGELLEME ÇABASI İÇERİSİNDE OLANLAR VAR”
Bakan Eker sözlerine şöyle devam etti:
"Suriye’de olup biteni görüyoruz. Kanlı fotoğraflar yayınlanıyor. Yüreğinde vicdan olan insanın bakamadığı görüntüler var. Nazi Almanya’sından beter görüntüler var. İnsanlığın gözü önünde. Hala o rejim orada duruyor. Biz buradaki Türkmenlere, oradaki diğer mazlumlara gönderilen yardımları engelleme çabası içerisinde olanlar var. Bunları doğru okumalı. Kim neye hizmet ediyor, kim hangi politikayla, eylemle kimlerin ekmeğine yağ sürüyor? Kimlerin çıkarı doğrultusunda konuşuyor? Söyledikleri kime hizmet ediyor? Bunu iyi idrak etmemiz lazım. Tüm bunları vatandaşlarımızla anlatın."
AK Partililerin çalışmasının sadece bir propaganda çalışması olmadığının altını çizen Bakan Eker, "Bu sadece bir seçim çalışması değil kutlu bir çalışmanın mücadelesidir. 2004-2009 yılları arasında Antalya'nın yerel yönetimlerde sağladığı başarı ve projeler dünya alem tarafından biliniyor. Son 5 yılda ise dağlar kadar fark var. Bilgi ve akıl sahibi herkes bunu görüyor, biliyor. AK Parti belediyeciliğinde büyükşehirde mola verildi. Merkezdeki belediye başkanlarımızla AK Parti'nin ak belediyecilik anlayışını Antalya ile buluşturacağız. Eskiden büyükşehirin sınırı vardı ama arttık biz bu sınırları genişlettik. Büyükşehirin sınırlarını il sınırlarına taşıdık. Biz 30 Mart'ta milletimiz aracılığıyla en güzel dersi vereceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER