Dünya
  • 11.2.2020 21:33

Suriye'den açıklama var!.. Topraklarımızdaki türk varlığını reddediyoruz

Türkiye ile Şam yönetimi arasında İdlib gerginliği sürerken Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi 'teröristleri korumak ve canlandırmaya çalışmakla' suçlayarak "Suriye topraklarındaki herhangi bir Türk varlığını kategorik olarak reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

Suriye yönetimi, İdlib’de son günlerde tırmanan gerilime ilişkin açıklama yaptı. “Türkiye’nin topraklarımızdaki varlığını reddediyoruz” vurgusunun yer aldığı açıklamada, Suriye’nin egemenliğinin ihlal edildiği belirtilerek uluslararası hukukun uygulanması çağrısı yapıldı.

“Topraklarımızın tamamını kurtaracağız”

Açıklamada Türkiye, ‘Halep ve İdlib kırsallarında daha fazla kuvvet yerleştirip sivilleri ve bazı askeri noktaları hedef alarak Suriye topraklarına yönelik saldırganlığına devam etmekle’ suçlandı; “Bu saldırganlıklar terör örgütlerini yeniden canlandırmayı başaramayacak” denildi. Suriye devlet ajansı SANA’nın bir Dışişleri kaynağına dayandırdığı açıklamada Suriye ordusunun ‘terör örgütlerini tamamen yok etme’ ve ‘Suriye topraklarının tamamını kurtarma’ amaçlı operasyonlarının süreceği belirtildi.

“Herhangi bir Türk varlığını kategorik olarak reddediyoruz”

Suriye Dışişleri, Türkiye’yi İdlib ve Halep kırsalına ek asker yerleştirerek ‘Suriye ordusunun ilerlemesi karşısında çöküş yaşayan terörist grupları kurtarmaya çalışmakla’ ve  ‘yerleşim bölgeleri ile askeri noktaları hedef almakla’ suçladı. Açıklamada, “Uluslararası hukukun açık bir ihlali olması ve Suriye’nin egemenliğine karşı bariz bir saldırı teşkil etmesi nedeniyle, Suriye Arap Cumhuriyeti Suriye topraklarındaki herhangi bir Türk varlığını kategorik olarak reddetmektedir” denildi. Suriye Dışişleri, Türkiye’nin Suriye’deki varlığının İdlib’deki gerginliği azaltmasıyla Astana ve Soçi anlaşmalarıyla da çeliştiği vurgusu yaptı.

SANA’ya konuşan Suriye Dışişleri kaynağı, Şam yönetimin ‘Türk rejiminin saldırgan davranışlarının ve Suriye ve Libya’da teröre verdiği sınırsız desteğin engellemesi’ için uluslararası topluma çağrıda bulunduğunu da söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 11.2.2020 21:39

İLGİLİ HABERLER