Dünya
  • 22.11.2016 13:27

Suriye'li çocuğun feryadı dünyayı sarstı

Suriye’de muhaliflerle Esad rejimi arasındaki çatışmaların arasında kalan küçük bir çocuk klor gazı saldırısından etkilendi. Yürek yakan videoda hastanede tedavi altına alınan küçük çocuğun “Ölecek miyim?” diye ağladığı görülüyor.

Suriye'de muhalifler ile rejim arasında en şiddetli çatışmanın yaşandığı kuşatma altındaki Halep'in doğusunda korkunç olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bölgede çekilen yeni videoda, klor gazı saldırısından etkilendiği düşünülerek hastaneye kaldırılan bir çocuk korku dolu hâlde 'ölecek miyim' diye soruyor.

Fransa merkezli yardım kuruluşu Syria Charity ve Al Jazeera’nin yayınladığı videoda, en fazla 12 yaşında olduğu tahmin edilen erkek çocuğunun gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatması videoya böyle yansıdı.

Mavi bir battaniyeyle sarıldığı görülen çocuk yüzünde oksijen maskesiyle başından geçenleri hemşireye anlatırken, sözleri, gazın sebep olduğu öksürüklerle ve gözyaşlarıyla kesiliyor. Kendisiyle ilgilenen hemşireye ‘ölecek miyim’ diye soran çocuğun savaş uçaklarından atılan klor gazından etkilendiği iddia ediliyor.

Al Jazeera Türk tarafından Twitter’da paylaşılan video kısa süre içinde binlerce kez retweet edildi.
Daha önce de Halep’teki bir hava saldırısının ardından enkaz altından çıkarılan beş yaşındaki Ümran Dakneş’in fotoğrafı, dünyayı derinden sarsmıştı.

CNN International’in İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden aldığı bilgiye göre, bölgede pazar günü yaşanan başka bir kimyasal saldırıda evli bir çift ile dört çocukları yaşamını yitirdi.

Giriş çıkışların sıkı şekilde yasaklandığı için CNN yetkilileri Doğu Halep’ten gelen bu haberleri farklı kaynaklardan doğrulatamıyor.

Güncellenme Tarihi : 22.11.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER