Gündem
  • 2.10.2005 00:05

SÜRPRİZ ÇIKIŞ!.. GENELKURMAY BAŞKANI ÖZKÖK AB İÇİN UĞRAŞAN HÜKÜMETİ HEDEF ALDI : BEDELİNİ ÖDERLER

MUAMMER TAN - ALİ ULURASBA - ZAFER ÇAKMAK
ANKARA  - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, AB ile müzakerelerin başlayıp başlamamasına ilişkin olarak, "Buna kararı verecek olanlar bedelini ödeyecek olanlardır. Dolayısıyla bu bedeli ödemeyeceksem bu karara müdahil olmak istemem" dedi.


Orgeneral Özkök, kuvvet komutanlarıyla birlikte, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın TBMM'nin Yeni Yasamı Yılı nedeniyle verdiği resepsiyona katıldı. Resepsiyonda, gazetecilerin AB ile müzakerelere ilişkin bir sorusu üzerine Orgeneral Özkök, bir asker olarak bir şey söylemesinin uygun olmayacağını belirterek, "Buna kararı verecek olanlar bedelini ödeyecek olanlardır. Dolayısıyla bu bedeli ödemeyeceksem bu karara müdahil olmak istemem" dedi. Asker olarak görevinin kanunlarla belirlendiğini hatırlatan Orgeneral Özkök, "Bu görevimi çok iyi yaparım ama bunu halkın ve basının önünde değerlendirmem. Devletin kuralları neyse o kurallar içinde yaparım. O bakımdan bu suallerin muhatabı ben olmamam gerekir" diye konuştu. Resepsiyonda, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Marius Calligaris ile karşılaşan Orgeneral Özkök, büyükelçiye İngilizce, "Pazartesi ne olacak" diye sordu. Büyükelçi de Orgeneral Özkök'e, "Çok iyi olacak" karşılığını verdi.
"Türkiye'de ekonomi düzeldikçe, fert başına milli geliri arttıkça bunlar toplumun bütününe imkan verecek şekilde kullanıldıkça fırsatlar doğacaktır. Ve çok daha iyi futbolcular ve sanatkarlar yetişecektir. Ama bütün mesele aslında, varolan şeyi bulup ortaya çıkarabilmekte. Çıkaramazsanız, futbolda böyle, diğer dallarda böyle. Bu olaylar tabi hepimizi çok sarstı ve üzdü. Umarım bundan bir ders alınır ve bir daha yapılmaz."


Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin müzakere sürecinde sözde Ermeni soykırımını tanımasına yönelik kararının hatırlatılması üzerine Orgeneral Özkök, "Şu aşamada bir şey söylemek istemiyorum" dedi.


Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, futbolda yaşanan şiddet olaylarına değinerek, "Bir futbolcu 30 bin kişi küfür yerse nasıl oynasın. Kulüpler organize olurlarsa bunun önünü alırlar" diye konuştu.
Resepsiyona katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcı Abdullah Gül, Orgeneral Özkök ve Orgeneral Büyükanıt ile sohbet ederek, AB sürecinde gelinen son noktaya ilişkin bilgi verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER