Gündem
  • 2.4.2020 11:44

Suudi Arabistan savaştığı Yemen'e havadan Koronavirüslü maske mi attı

Sanaa'daki Houthi hükümeti Suudiler tarafından havaya kaldırılan maskelerin Covid-19 ile enfekte olduğu konusunda uyardı 

Yemen'in başkenti Sanaa'daki Houthi'ye bağlı hükümetteki bir yetkilisi Suudi liderliğindeki koalisyon uçakları tarafından havadan atılan  bi yüz maskelerini kullanmaktan kaçınmak için vatandaşlarını uyardı.
İddia edildiği gibi maskeler Covid-19 virüsü ile enfekte mi?

28 Mart 2020 tarihinde Yemen, Sanaa'da koronavirüs hastaları için bir hastanede koruyucu giysi giymiş bir Yemenli erkek [Mohammed Hamoud / Anadolu Ajansı]

Suudilerin Yemen’e havadan attığı maskelerde Koronavirüs mü var?
Suudi Arabistan yaklaşık 5 yıldır savaştığı Yemen’e bu kez Koronavirüs maskesi attı.
Suudi uçakları Yemenlilere havadan çok sayıda Koronavirüsden korunma maskesi atınca ortalık da karıştı.
Yemen’de Masum Husileri, okulları ve hastaneleri bombalayan Suudi Arabistan’ın bukez virüse yakalanmamaları için bomba yerine maske atması üzerine bunları kullanmaya yasak geldi.
Yemen’deki Husilerin Bilgi Bakanı Dhaifullah Al-Shami, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon saldırganlığının dünyanın Yemen'deki en kötü insani krize neden olduğunu belirtti.

Bir adam bir motosiklet sürerken koruyucu bir yüz maskesi takıyor
Bu yüzden haklarında savaş suçu davası açılacak olan Suudi Arabistan’ın şimdi maske atması bir tuzak olabilir şeklinde konuşan, Al-Shali, “Bu Suudilerden hiçbir hayırlı iş çıkmaz. Suudi Hava Kuvvetlerinin Sanaa ve diğer birçok eyalete maske atlası sürpriz oldu. Bunun bir tuzak mı yoksa samimi bir hareket mi olduğunu kısa sürede anlayacağız” dedi.
Al-Shami, Yemen'de virüs halen yayılmasının müsebbebi ABD destekli, Suudi liderliğindeki koalisyonudur. Suudiler birkaç gün önce Koronavirüsün yayılma merkezini hedef alıp bombaladıktan sonra şimdi Yemenlilere maske atması iki yüzlülüktür. Bu maskeleri inceleyeceğiz, Biz Suudi maskelerinde Koronavirüsü olabileceğine inanıyoruz. Bu testlere kadar kimse havadan atılan bu maskeleri takmasın ve onlara sakın dokunmasın. Dedi.
Ayrıca koalisyonun kuşatılmış Hudaydah eyaletindeki Al-Salif'teki karantina binasını hedeflemesini kınadı. Bir salgın sırasında önleyici sağlık hizmetleri sunan bombalama merkezlerinde, virüsün yayılmasını sağlamak için koalisyonun niyetlerini ortaya çıkardığında ısrar etti.

ABD Temsilcisi Ilhan Omar (D-MN) (L), ABD'nin Doğu Basamaklarında İK 1 veya Halk Yasası'na oy vermeden önce diğer Demokratlarla yapılan bir miting sırasında Meclis Başkanı Nancy Pelosi (D-CA) ile konuşuyor Capitol, 08 Mart 2019 tarihinde Washington, DC'de.  (AFP fotoğrafı)

Houthi al-Masirah haber sitesinde yer alan bir makalede , İngiliz Başkomutan Jeffrey Amherst altındaki İngiliz kuvvetlerinin 1763'te Amerikalı yerli nüfusun soykırımına yönelik alçaklık örnek gösterildi..
O tarihde Bu İngilizler alçağı Amerikalı yerlilere hediye olarak çiçek hastalığı ile enfekte battaniyeler yollamıştı. Hediye battaniyeleri kullanan yerlilerin büyük ve  önemli bir kısmı salgında hayatını kaybetmişti..

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 11:48

İLGİLİ HABERLER