Suudi Arabistan Prensesi Emire El Tavil, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, “Allah'a şükür, Şeyma'nın kırbaç cezası iptal edildi. Sevgili kralımıza teşekkürler. Tüm Suudi kadınların mutlu olacağından eminim, ben mutluyum” ifadesine yer verdi.
Suudi Arabistan'da mahkeme, Şeyma Hassaniye'yi, hükümet izni olmaksızın araba kullanmaktan suçlu bularak 10 kırbaç cezasına mahkum etmişti.
Kral Abdullah'ın kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınacağını açıklamasından sadece iki gün sonra alınan mahkeme kararı, ülkede ilkti. Daha önce aynı suçla gözaltına alınan başka kadınlar olsa da, hüküm giymeden serbest bırakılmıştı.(aa)
SUUDİ ARABİSTAN'DA KIRBAÇ CEZASI ALAN KADIN AFFEDİLDİ

Hızlı Özet
“Kral Abdullah, araba kullanma yasağını delen kadını affetti.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran "dünyayı hayrete düşürecek" yeni bir "savaş coğrafyası" ve silahlarla tehdit etti
İran Devrim Muhafızları, İran'a yönelik herhangi bir yeni saldırının savunma ve karşı saldırı stratejilerinde köklü değişikliklere yol açacağı yönünde eşi benzeri görülmemiş tehditlerde bulundu.

Vali adayı gazeteciyi başından vurdular
44 yaşındaki Áncash bölgesi vali adayı ve gazeteci Susy Ysabel Aponte Polo, polis teşkilatındaki usulsüzlükler ve yolsuzluk iddialarına ilişkin haberlerin yer aldığı bir haber sitesini yönetiyordu.

Şimdiye kadarki en büyük saldırı
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, İHA saldırılarının başkente yönelik “şimdiye kadarki en büyük saldırı” olduğunu söyledi. Sobyanin, saldırılarda bir petrol rafinerisi ile bir konutun zarar gördüğünü açıkladı.

Almanya Başbakanı Merz’e tarihi seçim şoku: CDU barajın altında kaldı
Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in partisi CDU, Mecklenburg-Vorpommern’de yüzde 5’lik seçim barajını aşamadı ve Berlin’de de oy kaybederek ikinci sıraya geriledi. Seçim gecesi görevini sürdüreceğini belirten Merz’e yönelik siyasi baskı arttı.