Dünya
  • 17.12.2018 21:54

Suudi Arabistan'dan güldüren açıklama!.. Amerika bize karışamaz

Suudi Arabistan Şura Meclisi: ABD Senatosu’nun Riyad’ın iç işlerine karışması kabul edilemez.

Suudi Arabistan Şura Meclisi, ABD Senatosu'nun asılsız iddia ve suçlamalara dayanan tutumunu, Riyad’ın iç meselelerine karışarak bölgesel ve küresel düzeydeki rolüne müdahalede  bulunmasını kınadı.

Şura Meclisi’nin üçüncü yılın yedinci döneminin 6. olağan toplantısı bugün Meclis Başkanı Dr. Dr. Abdullah Al Şeyh’in liderliğinde düzenlendi. Abdullah Al Şeyh ve ardından Meclis Genel Sekreteri Muhammed el- Mutayri’nin yaptıkları açıklamalarda ABD Senatosu’nun Suudi Arabistan’ın iç işlerine müdahalede bulunan tutumu kınandı.

Şura Meclisi, Suudi Arabistan halkının, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından temsil edilen yönetiminin egemenliğine müdahale edilmesini kesin bir şekilde reddettiğini bildirdi.

Suudi Arabistan’ın Kabe ve Mescidi-i Nebevi’ye ev sahipliği yapması nedeniyle Arap ve Müslümanlar için çok büyük öneme sahip olduğuna dikkat çeken Şura Meclisi ayrıca bölgede ve dünyada politik, ekonomik ve kalkınma anlamında destekleyici bir rolü olduğunu vurguladı.

Meclis tarafından yapılan açıklamada Suudi Arabistan’ın terör kaynaklı kötülükleri engelleme konusundaki rolüne dikkat çekilerek Riyad’ın çabalarının dünyadaki etkilerini azaltmaya yardımcı olmasının en önemli işlerinden biri olduğu ifade edildi. Suudi Arabistan’ın İslami ittifak aracılığıyla askeri düzeyde terörizmin finanse edilmesine engel olduğu ve ideolojik olarak kökünü kuruttuğu da belirtildi. Ayrıca istihbarat konusunda bilgi alışverişinde bulunma rolüne dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca ABD Senatosu’nun bu tutumunun ne resmi ne de halk düzeyinde iki ülke arasındaki dostane ilişkilerini güçlendirme konusunda parlamentoların sorumluluğunu yansıtmadığı, Suudi Arabistan büyüklüğünde bir ülkenin ABD’nin iç çekişmelerine malzeme olmaması gerektiği ifade edildi. Bu durumun iki ülke arasındaki tarihi ve stratejik ilişkileri etkileyeceğine işaret edildi.

 

Güncellenme Tarihi : 17.12.2018 22:02

İLGİLİ HABERLER