Dünya
  • 5.1.2015 13:13

Suudi generali havaya uçurdular

Suudi Arabistan'da iki sınır muhafızı, ülkede nadir görülen bir silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Irak sınırında düzenlenen saldırıda ölenlerden birinin üst düzey bir asker olduğu açıklandı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Pazartesi sabahı "teröristler" tarafından düzenlenen saldırıda bir askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, biri intihar eylemcisi olan silahlı saldırganlar önce sınır muhafızlarına ateş açtı. Sınır muhafızları da ateşe karşılık verdi ve saldırganlardan birini öldürdü. İntihar eylemcisi daha sonra üzerinden bombayı patlattı.

Suudi basını ölen üst düzey askerin, General Kudah El Belavi olduğunu yazdı.

Riyad yönetimi ise bu bilgiyi doğrulamadı.

Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Güvenlik önlemleri artırılmıştı

Suudi Arabistan, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ta birçok bölgeyi ele geçirmesinin Temmuz ayında bu ülke ile olan sınırında güvenlik önlemlerini artırmıştı.

ABD'nin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı oluşturduğu koalisyona dahil olup, örgüt mevzilerine hava saldırıları düzenleyen dört Arap ülkesi var. Suudi Arabistan da bu ülkelerin başında geliyor.

Ürdün, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri de hava saldırılarına katılırken, Katar da saldırılara lojistik destek veriyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:07

İLGİLİ HABERLER