Dünya
  • 21.7.2009 01:52

SUUDİ KRALİYET AİLESİNE ZİNA ŞOKU!..

İngiltere’de gayrimeşru bir çocuk dünyaya getiren Suudi prensesine, ülkesinde taşlanarak öldürülmekten korktuğu için oturma izni verildi.


The Independent gazetesinin haberine göre, adının açıklanması mahkemelerce yasaklanan prensesin eşini aldattığını ve bu nedenle taşlanarak ölüme mahkum edilmesinin kaçınılmaz olduğunu söylemesi üzerine, kendisine İngiltere’ye sığınma hakkı verildi.


Suudi Arabistan’da taşlanarak öldürülmekten korktuğu için İngiltere’den sığınma hakkı isteyen başka Suudi vatandaşlarının da bulunduğu, ancak her iki devletin de bu durumu açığa vurmaktan kaçındığı belirtildi.


İngiliz diplomatlar, bu durumun açığa vurulması halinde, bunun Suudi Arabistan’da kadınlara baskı yapıldığını açık bir şekilde kabul etmek anlamına geleceğini ve iki ülke ilişkilerinin bundan olumsuz etkilenebileceğini söyledi.


Çok zengin bir Suudi aileden gelen kadın, Müslüman olmayan İngiliz erkek arkadaşı ile Londra’da yaptığı bir ziyaret sırasında tanıştığını söyledi.

olan yaşlı kocasının davranışlarından şüphe etmeye başladığını ve bunun üzerine gizlice doğum yapabilmek için İngiltere’ye geldiğini, ülkesine dönmesi halinde hayatından endişe ettiğini belirtti.
Suudi Arabistan’a dönmesi halinde hem kendisi hem de çocuğunun şeriat yasasına göre taşlanarak öldürüleceklerini belirten kadın mahkemeyi ikna etmeyi başardı.
Gazete mahkemenin kadına İngiltere’de oturma izni verdiğini yazdı.

(CNN TÜRK)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER