Asayiş
  • 7.5.2013 14:22

Tacizci müdüre 42 yıl hapis!..

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'ndeki Fatih Lisesi Müdürü 60 yaşındaki H.U. hakkında, 5 kız öğrenciye cinsel istismarda ve cinsel tacizde bulunduğu suçlamasıyla 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık H.U., suçlamaları kabul etmedi.

 İddiaya göre okul müdürü H.U., boş bir sınıfta 11'inci sınıf öğrencisi B.K.'nın yanaklarını okyaşıp, kalçasına dokundu. Okul müdürü H.U., farklı tarihlerde öğrencilerden M.N.K. ile E.K.'yı, sınıfta yalnız kaldıkları sırada dudaklarından öpmeye kalktı. Yine başka bir tarihte kitap verme bahanesiyle odasına çağırdığı öğrencilerden Ç.T.'yi yanaklarından öpen H.U., derslerinin kötü olması nedeniyle tavsiyelerde bulunma bahanesiyle odasına çağırdığı E.K.'nın da yanağını okşadı.

Öğrencilerin, aileleriyle birlikte şikayette bulunması üzerine okul müdürü H.U. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sırasında ifade veren öğrencilerden M.N.D., okul müdürü H.U.'nun dersten geçirmesi karşılığında kendisinden para istediğini de iddia etti. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen okul müdürü H.U., okulda verdiği idari kararları beğenmeyen personelin öğrencileri yönlendirmiş olabileceğini iddia etti. Soruşturma sonunda H.U. hakkında, 'çocuğun basit cinsel istismarı' ve 'cinsel taciz' suçlamasıyla toplam 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olayın ardından emekliye ayrılan okul müdürü H.U.'nun Çaycuma Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bugün görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık H.U. ile öğrenciler katılmadı. Avukatların hazır bulunduğu duruşma, sanığın mahkemede savunma yapması için ertelendi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER