Spor
  • 30.5.2006 11:50

TACİZDEN KORKAN KIZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

1989 yılında Bulgaristan'dan zorunlu göçe tabii tutulan Güler ailesi, Ankara'nın Pursaklar İlçesi'ne yerleşti. Güzelliğiyle dikkatleri çeken Sibel, bir süre sonra erkekler tarafından rahatsız edilmeye başlandı. Kızına laf atılması üzerine baba Cevat Güler, Sibel'i kendisini koruması için tekwandoya gönderdi. İşte şampiyonluklara uzanan zorlu yolculuk da böylece start aldı.

DİREKTEN DÖNDÜ

Avrupa Taekwando Şampiyonası'nda Türkiye'nin kazandığı tek altının pamuk ipliğine bağlı bir hikayesi var. Almanya'da üç gün boyunca hakemlerin hışmına uğrayan Ay-Yıldızlı sporcular, sinir savaşı verdiler. İp, 67 kiloda mücadele eden Sibel'in yarı final maçında kopma noktasına geldi. Eğer Başantrenör Ali Şahin'in sesi kısık çıkmasaydı, Türkiye'nin altın madalyası olmayacaktı.

ALTIN VURUŞ YAPTI

Sİbel rakibi karşısında 2-1 yenik durumdayken, iki puanlık vuruşunun hakemler tarafından değerlendirilmemesine sinirlenen Ali Şahin, minder kenarında bulunan Antrenör Şakir Bezci'ye protesto amaçlı, 'Havlu at' diye bağırdı. Ancak Bezci, Şahin'in sesini duymadı. Tam bu sırada da Sibel Güler maçı uzatmaya götüren puanı almayı bildi ve altın vuruşla finale çıktı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER