Spor
  • 28.9.2013 19:57

Tahkim Kurulu Biliç kararını verdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç'in, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Galatasaray derbisinde müsabakanın 4. hakemine hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 3 maçlık ceza onandı.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği üç maçlık cezaya itiraz eden Hırvat Teknik Adam bugün Tahkim Kurulu'nun konu ile ilgili yapacağı toplantıya katıldı ve savunma yaptı. Ancak Bilic'in savunması cezada bir indirime neden olmadı. Tahkim Kurulu yaptığı açıklamada Biliç'in 3 maçlık cezasının onandığını açıkladı.

Kurulun aldığı karar açıklaması şöyle; "Beşiktaş A.Ş. teknik sorumlusu Slaven Bilic'in, PFDK'nın 26.09.2013 tarihli ve E. 2013-2014/130, K.2013-2014/153 sayılı kararına itirazına dair Kurulumuzun E.2013/220 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Duruşma açıldı, duruşmaya Beşiktaş A.Ş. teknik sorumlusu Slaven Bilic, tercümanı ve vekili katıldı. Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi. Tutanak altına alındı. Yapılan müzakere neticesinde; Beşiktaş A.Ş. teknik sorumlusu Slaven Bilic'e, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 13.000.-TL para cezası verilmesinde sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine, cezanın onanmasına oyçokluğu ile,
Kurulumuz içtihatları ve FDT'nin 101. maddesinde belirtilen şartları taşımayan "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine oyçokluğu ile (2013/220 K.) karar verilmiştir."

"KİMSEYE KÜFÜR VEYA HAKARET ETMEDİM"
Öte yandan savunmasını yaparak TFF binasından ayrılırken açıklamalarda bulunan Slaven Bilic, kimseye küfür veya hakaret etmediğini söyledi. Hırvat teknik adam, yaklaşık 10 senelik hocalık kariyerinde çok önemli maçlara çıktığını belirterek, "Çok büyük baskı altında, çok zor koşullarda oynanan maçlara çıktım. Ancak bu maçların hiçbirinde insani olarak yanlış bir tavır takınmadım. Rakibi, rakip oyuncuları ve teknik ekibi rencide edici tavırlarda bulunmadım. Daima doğru ve düzgün bir şekilde hareket etmeye gayret ettim. Özellikle bunun altını çizdim ve bunu vurguladım" diye konuştu.
     
Derbi maçta kimseye küfür veya hakaret etmediğini vurgulayan Bilic, "Savunmamda daima doğru bir örnek oluşturmaya çalıştığımı belirttim. Söz konusu maçın raporuyla hemfikir olmadığımı kaydettim. Çünkü herhangi bir kimseye küfür veya hakaret etmedim. Şimdiye kadar hocalık kariyerimde insani anlamda yanlış, rakibi ya da futbol sahasında bulunan diğer görevlileri rencide edici bir harekette bulunmadım. Bu doğrultuda bir savunma gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:38

İLGİLİ HABERLER