Spor
  • 30.11.2007 00:38

TAHKİM KURULU'NDAN BEŞİKTAŞ'A MÜJDELİ HABER!..

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Beşiktaş'a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasını, 30 bin YTL para cezasına çevirdi.
Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Beşiktaş'ın bu konudaki itirazını da görüştü. Önce, Beşiktaş'ın, 3 Kasım'da Fenerbahçe ile yaptığı karşılaşmada verilen cezayla ilgili itirazını ele alan kurul, siyah-beyazlı taraftarların bu maçtaki çirkin ve kötü tezahüratının toplam 54 saniye sürmesi ve "toplu olma" unsurunun gerçekleşmediğinden hareketle, PFDK'nın verdiği 30 bin YTL para cezasını kaldırdı.
PFDK'nın, aynı eylem daha önce Fenerbahçe maçında gerçekleştiği için, Sivasspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat yüzünden Beşiktaş'a verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezasının gerekçesinin, Fenerbahçe maçındaki para cezasının kaldırılması nedeniyle geçersiz kaldığına karar veren ve cezayı kaldıran Tahkim Kurulu, bu konuyla ilgili ihlalin ilk kez gerçekleştiğinden hareketle cezayı 30 bin YTL para cezasına çevirdi.
Bu arada Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin'e, Fenerbahçe maçında akreditasyon kartını görünür bir biçimde takmadığı için verilen 1 resmi müsabakadan men cezası, Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldı.
Tahkim Kurulu, Ofsporlu futbolcu Veysi Durmaz'a PFDK'nın verdiği 3 müsabakadan men cezasını da 1 maça indirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER