Gündem
  • 20.6.2014 20:24

Tahliye olan albay çiftetelli oynadı

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından Hadımköy Askeri Cezaevi’nden dün tahliye olan Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım, eşi Jale ve ikiz çocukları Mehmet ve Metin Yıldırım ile birlikte Bursa’nın Mudanya ilçesine geldi. MHP’lilerin Bursa-Mudanya yolu Tepederbent Mevkii’nde araçlarıyla oluşturduğu konvoyla karşılanan Yıldırım ailesini, ilçe girişindeki Atatürk Anıtı önünde de CHP’lilerin yanı sıra Mudanya Belediye Meclisi üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Mudanya Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri üyeleri Türk bayrakları ve alkışlarla karşıladı.

45 ay boyunca haksız hukuksuz olarak içeride kaldığını ifade eden Hanifi Yıldırım, kendisinin tutukluluk süresince maddi ve manevi kayıplarının çok olduğunu söyledi. Karşılamaya gelen bir kız çocuğunu örnek göstererek, “25 Temmuz 2010 tarihinde hazırlanan sözde iddianameye göre tutuklandığımda, benim çocuklarım bu kız çocuğumuz kadardı. Şimdi onlar delikanlı olmuşlar. Benim içerideki kaybım bunlar. Haksız yere tutuklamayla bırakın hapse girmeyi, vatana hizmet etmiş birini sevdiklerinden, ailesinden, sizin gibi değerli vatandaşlardan mahrum ettiler. Şimdi daha başka mercilerde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Söz konusu davanın bir oyun olduğunu ifade eden Yıldırım, bu olayın aslında Çetin Doğan, Hanifi Yıldırım, Engin Alan gibi değerli komutanlara karşı oynanmış bir oyun değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesi için Büyük Ortadoğu Projesi’nin adım adım uygulandığı bir proje olduğunu öne sürdü.

“ÜLKEMİZİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ”

Görev süresince terör yanlılarına karşı Doğu ve Güneydoğu’da mücadele ettiğini anımsatan Hanifi Yıldırım, 1992-1994 yıllarında Siirt’in Eruh ilçesinde görev yaptığı sırada dost olduğu korucuların, tutuklandığında kendisini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini belirtirken, terör örgütü PKK ve yandaşlarının halay çekip kutlama yaptıklarını anlattı. Yıldırım, “Nasıl ki Cumhuriyet mücadelesinde yedi düvele meydan okunup, düşman Mudanya ve İzmir’de denize döküldüyse, biz de her zaman başarılı olacağız ve ülkemizi böldürmeyeceğiz” diye konuştu.

KOMŞULARI KURBAN KESTİ

Daha sonra Mudanya Halitpaşa Mahallesi’ndeki Uluçınar Sitesi C Blok’taki evine geçen Hanifi Yıldırım ve ailesi, burada da komşuları tarafından alkışlarla karşılandı. Kendisini karşılayan çocukların da hatırını soran Yıldırım, onlarla birlikte “Ne mutlu Türküm diyene”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attı. Davul zurna eşliğinde komşularıyla karşılıklı çiftetelli oynayan Albay Yıldırım, ardından kesilen kurbanla birlikte eve girdi.

Tarık ARSLAN/MUDANYA (Bursa), (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:01

İLGİLİ HABERLER