Asayiş
  • 1.9.2011 00:45

TAHLİYE OLAN HIRSIZLARIN TÖVBESİ 20 GÜN SÜRDÜ

KOCAELİ (A.A) - Alınan bilgiye göre, Havva G, Körfez ilçesi Esentepe Mahallesi'ndeki evinin bahçesinden gelen gürültüye bakmak istediği sırada evin penceresini aşmaya çalışan 2 kişiyi gördü. Ev sahibinin bağırması üzerine 2 kişi, koşarak olay yerinden uzaklaştı.
Havva G'nin olayı haber vermesi üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ile Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, eşkalleri belirlenen 2 kişinin yakalanması için söz konusu mahallede çalışma başlattı.
Yaklaşık 40 dakika sonra Derince ilçesi İbni Sina Mahallesi'nde Ahmet Ö'nün evingiren söz konusu iki kişi, ev sahibinin oğlu Bahadır Ö'nün kendilerini fark etmesi üzerine tekrar kaçmak istedi.
Bahadır Ö'nün, bağırması üzerine uyanan Ahmet Ö, durumu polise bildirdikten sonra oğluyla birlikte iki kişiyi kovalamaya başladı. Bir süre devam eden kovalamacının ardından söz konusu kişiler, ihbar üzerine olay yerine giden Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.
Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen ve isimlerinin Abdurrahman I. ile Suat B. olduğunu belirlenen zanlıların, İstanbul'dan Kocaeli'ye çalıntı otomobille geldiklerini tespit etti.
Yapılan incelemenin ardından söz konusu otomobilin İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde oturan Taner K'ya ait olduğunu ve 2 gün önce çalındığını belirleyen ekipler, otomobili Körfez ilçesindeki bir otoparkta buldu.
Çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkaları olan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bu arada zanlıların, hırsızlık suçundan girdikleri cezaevinden 20 gün önce çıktıkları öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:25

İLGİLİ HABERLER