Sağlık
  • 12.1.2017 01:15

Tahriş zannetti kanser çıktı

21 yaşındaki kadın, bacaklarını tıraş ettikten sonra ortaya çıkan döküntüleri tahriş sandı ancak döküntüler yayılmaya başladı. Acilen doktora giden genç kadın, konulan teşhisle şoke oldu.

Cildinin tıraştan tahriş olduğunu zanneden Rhiannon Douglas isimli kadın, kanser olduğunu öğrenince şoke oldu. 21 yaşındaki Rhiannon bacaklarında kızarıklıklar fark edince tüylerini tıraş bıçağıyla almasından kaynaklandığını düşündü. Ancak kızarıklıklar bütün vücuduna yayılırken sırt ağrıları da baş gösterince hastanenin yolunu tuttu.

Daily Mail'in haberine göre testler, göğsünde 8.5 cm'lik bir kitle olduğunu gösterdi. Vücudundaki döküntülerin Hoghkin lenfomanın nadir görülen semptomlarından olduğu anlaşıldı. Doktorlar, döküntüler olmasaydı kanserinin teşhisinin zor olduğunu söyledi.
Teşhis konulduğundan beri, genç kadının tümörü kendi kendine büyük ölçüde küçüldü. Rhiannon, vegan diyetinin yardımcı olduğunu düşünüyor.

Genç kadın hastalığını şu sözlerle anlattı:

"Daha önce böyle bir şey ne duydum, ne gördüm. Kanser olabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Kuzenimin düğününde elbise giymek için bacaklarımı tıraş etmiştim. Ondan kaynaklandığını düşündüm ancak yayılmaya başlayınca menenjit olduğundan korktum. Bacaklarım sürekli yandığı için bol kıyafetler giyiyordum. Ayakkabı giyemiyordum."

Damarları iltihaplanan genç kadına kanserden sonra bir de henoch-schönlein purpurası teşhisi konuldu. İlaç kullanmaya başladı ancak semptomları gittikçe kötüleşti. Bacakları şişti ve eklem ağrıları baş gösterdi.

Kanserle savaşmaya kararlı olan Rhiannon, işe yaşam stilini değiştirerek başladı. Vegan diyeti uygulayan Rhiannon'un tümörü kendi kendine küçülmeye başladı. Genç kadın, şimdi ayda bir kez hastalığının takibi için hastaneye uğruyor.

 

 

Duygu Bay / PembeNar

 

Güncellenme Tarihi : 12.1.2017 01:22

İLGİLİ HABERLER