Spor
  • 9.8.2009 03:42

TAHT YENİDEN TRABZON'UN...

Trabzonspor, futbolda "Anadolu'nun Lokomotifi" rolünü son iki sezondur kaptırdığı Sivas'ı Selçuk ve Ceyhun'un golleriyle devirdi. Hiç puan alamadığı, gol bile atamadığı Sivas'tan üç puanla çıkarak "Kral benim" mesajını verdi Trabzonspor, futbolda "Anadolu'nun Lokomotifi" rolünü son iki sezondur kaptırdığı Sivas'ı Selçuk ve Ceyhun'un golleriyle devirdi. Hiç puan alamadığı, gol bile atamadığı Sivas'tan üç puanla çıkarak "Kral benim" mesajını verdi


Sivasspor'un geçmiş yıllardaki başarısına şöyle bir baktığımızda, savunmada iyi kademe yapıp, orta sahada oyun kontrolünü elinde tutup, hücumda da etkili olduğunu görürüz. Sivasspor, ilk yarıda Trabzonspor karşısında işte bunu gerçekleştiremedi. Orta alanda pres yapamayan, Sivasspor, hücumda ise sadece Kamanan ile etkili olmaya çalıştı. 10.dakikada Alanzinho'nun soldan pasında Sedat uyuya kalınca Selçuk'un attığı gol 4 Eylül Stadı'nın çoğunluğuna sessizliği hakim kıldı 14.dakikada Uğur Kavruk'un soldan kullandığı faul atışında ileriye çıkan Sedat'ın şutunda Yiğidolar "Gol" diye ayağa kalkarken, top yan direğe çarpıp dışarı çıkıyordu. Sivasspor az da olsa oyunda dengeyi kurup, Kamanan ile Trabzonspor kalesinde tehlikeli olmaya başlamıştı. 16.dakikada Kamanan'ın gollük şutunu kaleci Sylva kornere çeldi. Oyunda artık denge kurulmuştu. İki takım da karşılıklı olarak gol ararken, orta alanda yaptıkları çok sayıda top kaybı zaman zaman kaliteyi düşürüyordu

SİVASSPOR ÇOK FLU
İkinci yarıya Onur'un yerine Erman Kılıç ile başlayan ve rakip alanda hemen baskı kuran Sivasspor, 48.dakikada Kamanan'ın yaklaşık 35 metreden attığı (daha çok Sylva'nın yediği) golle beraberliği sağladı. Golün moraliyle rakip kaleyi yoklamaya başlayan Sivasspor, Broos'un Ceyhun'u sahaya sürmesi sonrası orta sahanın kontrolünü tamamen yitirdi. İşte o Ceyhun, 77.dakikada sol çaprazdan çektiği sert şutla Petkoviç'i mağlup edip takımını 2-1 öne geçirdi. Sivasspor'un eski Sivasspor olmadığı gerçeğini dün bir kez daha gördük: Görüntü flu! Netlik kazanması için mutlaka transfere gerek var. Transferler, gidenlerin yerlerini doldurmamış. "Ligin henüz başı" diyerek kimse kimseyi kandırmasın. Sivasspor yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcularının şapkalarını önlerine koyup hatalardan ders çıkarmaları gerekir. Trabzonspor dün haklı bir galibiyet aldı ve efsanenin geri dönüşünü müjdeledi.

MAÇTAN RAKAMLAR
1
SİVASSPOR deplasmanında bu maça kadar gol atma ve puan alma başarısı gösteremeyen Trabzonspor, 4 Eylül Stadı'nda ilk kez Selçuk ile gol bulurken siftahı üç puanla yaptı.

8
ANDERLECHT ile oynadığı iki karşılaşmada kalesinde 6 gol gören Sivasspor, dün gece de 2 gole engel olamadı ve üç resmi maçta toplam 8 gol yemiş oldu.

61
GEÇEN sezon ligde Trabzonspor'un ilk golünü atan Selçuk bu sezon da açılışı yaparken yerini 61. dakikada bıraktığı Ceyhun da galibiyet golüne imza attı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER