Spor
  • 30.7.2009 13:59

TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR... AVRUPALILAR SAHNEDE...

FENERBAHÇE-HONVED

Fenerbahçe, Honved maçı ile Avrupa kupalarındaki 153. karşılaşmasına çıkacak.

Sarı-lacivertliler, 152 maçın 50’sini kazanırken, 25 beraberlik, 77 de yenilgi aldı. Bu müsabakalarda 185 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 255 gol gördü. Eleme maçlarında iyi bir grafik çizen sarı-lacivertliler, 11 ön eleme turunun 2’sinde kupaya veda etti.

Macar ekipleriyle Avrupa kupalarında 6 kez eşleşen Fenerbahçe sadece 2 kez tur atlarken, 4 defa elenmekten kurtulamadı. Sarı-lacivertli takım oynadığı 13 karşılaşmada 5 galibiyet ve 5 yenilgi alırken, 3 kez sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe geçen sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde MTK’yı 2-0 ve 5-0’lık skorlarla yenerek turu geçmişti.

NETANYA-GALATASARAY

Son 3 sezondur Avrupa kupalarında yoluna UEFA kulvarında devam eden Cimbom, yeni transferleriyle Netanya karşısında.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Galatasaray, deplasmanda İsrail'in Maccabi Netanya takımıyla karşılaşacak. Kazak ekibi FC Tobol'u rahat eleyen Cimbom, yarın yapacağı karşılaşmada, sahasında oynayacağı rövanş için avantajlı bir skor elde etmeyi hedefliyor.

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Mehmet Topal ve Volkan'ın yanı sıra, Tobol maçında beyin travması geçiren Serdar ile adalesinde sertleşme olan Linderoth, Netanya karşısında takımlarını yalnız bırakacak.

Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferleri Abdul Kader Keita ile Leo Franco'nun, İsrail temsilcisi karşısında forma giymesi bekleniyor.

Bloomfield Stadı'nda saat 19.40'da başlayacak olan karşılaşmayı Rus hakem Nikolay Ivanov yönetecek.

G.Saray ile Maccabi Netanya arasındaki rövanş mücadelesi, 6 Ağustos Perşembe günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak.

Cimbom'un muhtemel 11'i şöyle:
"Le Franco, Sabri, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta, Ayhan, Mustafa Sarp, Arda, Kewell, Keita (Yaser), Baros"

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER