Spor
  • 13.5.2013 19:14

Takımlarımızı Avrupa'da neler bekliyor

Galatasaray şampiyonlar ligine direkt katılacak ve 3'üncü torbadan kuraya girecek. Organizasyondan alacağı paralar ile yine kasası kuvvetli olacak ve Fenerbahçe'den gelecek haberi bekleyecek. Galatasaray bu kupada tek kalırsa Türkiye için ayrılan paranın tamamını elde edecek.

Fenerbahçe ise deyim yerindeyse "ateşin içine" düştü.

Ligi ikinci bitirdiği için 2 ön eleme oynanacak. Daha doğrusu sarı lacivertliler 1 ön eleme ve turu geçerse play off maçı yapacak. Sarı lacivertli kulübün karşısına devler çıkabilir. Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında Milan, Arsenal, Schalke, PSV Eındhoven, Lyon, Zenit ve Metalist Karkhiv gibi takımlar bulunuyor.

İsviçre Ligi'nde Basel'in şampiyon olması halinde Fenerbahçe 2'nci ön eleme turunda seri başı olacak. Ama play off turunda Fenerbahçe seri başı değil. Bu turda liglerindeki şu an mevcut puan durumlarına göre Mılan, Arsenal, Schalke, Lyon ve PSV, Fenerbahçe'yi bekliyor olacak.

FENERBAHÇE BU SENE DE ŞAMPİYONLAR LİGİ PARASININ TAMAMINI EZELİ RAKİBİ GALATASARAY'A KAPTIRMAK İSTEMİYOR

Bu sene Avrupa'da topladığı puanlara rağmen bu dezavantaj ile karşı karşıya kalan Fenerbahçe bu sene de şampiyonlar ligi parasının tamamını ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmak istemiyor. Ayrıca ön eleme turu sarı lacivertli camianın en önemli maçı olacak. Sarı lacivertli ekip bu turu geçemezse Avrupa kupalarına erken veda edecek. Turu geçip adını play off'a yazdırırsa Avrupa'da kalmayı garantileyecek. Sarı lacivertli ekip ya play off'u da geçip adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıracak ya da play off'ta elenirse Avrupa Ligi'nden yoluna devam edecek.

UEFA AVRUPA LİGİNE GİDECEKLER...

Ligde şu an Bursaspor'un önünde bulunan Beşiktaş, ligi 3'üncü tamamlarsa play off turu dahil 2 ön eleme oynayacak.

4'üncü olan takım Bursaspor olursa (puan eşitliği halinde Bursa Beşiktaş'tan üstün (3-3) (3-0) , yeşil-beyazlı ekip play off dahil 3 ön eleme oynayacak.

Trabzonspor ise Türkiye Kupası finalinden geleceği için 1 ön eleme oynayacak...

Takımların hesapları mümkün olduğunca geç katılıp sezonu en uygun zamanda açmak. Ama özellikle Bursaspor ligi 4'üncü bitirirse sezonu erken açmak zorunda kalacak. 3 ön eleme oynayacağı için, kampa erken başlayacak, sıcak aylarda erken hazırlık maçları yapmak zorunda kalacak. Bu durum takımların erken forma girmesine ve sezon içinde ise sıkıntı yaşamasına sebep oluyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER