Dünya
  • 21.9.2019 11:14

Takla atan otobüste çok sayıda turist öldü

Otobüs devrildi, feci görüntüler!

Turistleri taşıyan araç bariyerleri aşıp takla attı, dört can kaybının olduğu kazada ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.ABD'nin ünlü kırmızı kayalarını izlemeye giden turistleri taşıyan otobüs, ölüm saçtı.

Güney Califorina'dan yola çıkan araç, Utah'taki bir dinlenme tesisi yakınlarında kenardaki bariyerleri aşarak takla attı.Tavanı neredeyse yok olan ve alta doğru çöken beyaz renkli otobüs enkaza döndü.

Tour bus crash, Bryce Canyon

ABD'li yetkililer, Bryce Canyon'a doğru yol alan otobüsteki yolculardan dördünün hayatını kaybettiğini bildiriyor. Ölenlerin tümü Çinli turist. Araçtaki 31 yolcunun tümü yaralandı, birçok kişi ağır yaralansa da beşinin durumu kritik.

Tour bus crash, Bryce Canyon

Yaralılar üç ayrı hastanede tedavi görüyor, can kaybının artmasından endişe ediliyor.Yetkililer, direksiyon hakimiyetin kaybeden ABD'li şoförün tekrar yola dönmeye çalışırken aracın takla attığını tahmin ediyor.

Bryce Canyon bus crash ile ilgili görsel sonucu

Polis otobüstekilerin hiçbirinin emniyet kemeri takmadığı bilgisini paylaştı. Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu kazayı araştırmak için ekip görevlendirdi, California merkezli otobüs şirketi ise şimdilik yorum yapmıyor.

Utah eyaletindeki beş ulusal park, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Bölgeye ilgisi en hızlı artan grup, Çinli turistler. Geçen yıl 87 bin Çinli turist Utah'ı gezdi.

Güncellenme Tarihi : 21.9.2019 11:22

İLGİLİ HABERLER