Yaşam
  • 30.6.2008 14:30

TAKSİLERDE KREDİ KARTI DÖNEMİ BAŞLADI

Özellikle yanında nakit bulundurmayan müşteriler için düşünülen kredi kartıyla ödeme kolaylığının, taksici gasplarını da önleyeceği düşünülüyor. Müşterilerin taksimetrenin belirlediği ücreti taksite böldürme imkânı da sunuluyor. Üstelik yabancı turistler kendi ülkelerinde kullandığı kredi kartıyla ödeme yapabiliyor. Böylece aracına turist alan taksici, döviz kurlarıyla uğraşmıyor. İzmir'de faal olarak çalışan 2 bin 824 ticari taksiden yaklaşık 300'ü kredi kartıyla ödemeyi kabul ediyor. Yakın zamanda ticari taksilerin tümünün kredi kartı sistemine geçeceği tahmin ediliyor.

 

Taksilerde başlattıkları değişimin kente olumlu yansıdığını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, taksilerde post cihazının bulunmasının avantaj getireceğini söylüyor. "İzmir gibi turizm merkezi bir şehirde yabancı turistler de ülkelerinde kullandıkları kredi kartlarını araçlarımızda kullanabilecek." diyen Anık, bu sayede esnafın işi kolaylaşarak, para bozma ve kur alma gibi sorunların ortadan kalkacağına dikkat çekiyor. Kredi kartı kullanımının taksici esnafı kadar vatandaşlar açısından birçok kolaylığı beraberinde getirdiğini anlatan Anık, dileyen müşterinin taksimetrede belirtilen yol ücretini kredi kartları sayesinde istedikleri miktarda taksit yaptırabileceklerini dile getiriyor.

 

İzmir Oto Garajı taksi durağında görev yapan taksici Volkan Yıldırım, nakit paranın ortadan kalkmasından dolayı gasp olaylarına maruz kalma risklerinin de önemli ölçüde azalacağını ifade ediyor. "Her türlü alışverişini kredi kartıyla yapan müşteriler, nakit para yerine ödemelerde kredi kartlarını kullanmak istiyor. Yeni uygulamayla insanların taksiye binmesi de özendirilmiş oluyor." diyen Yıldırım, kredi kartı sayesinde işlerinin açıldığını aktarıyor. Aracının camına yazdığı 'kredi kartı geçerlidir' yazısını müşterilerin önce şaka zannettiğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam ediyor: "Müşteriler post makinesini görünce kredi kartının geçtiğine inanıyor. Kredi kartının geçtiğini öğrenen müşterilerimiz de nakit ödeme yapmaktan vazgeçiyor."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER