Asayiş
  • 1.6.2013 03:14

Taksim gerginliği Eskişehir'e de sıçradı

Taksim Meydanı’nda bulunan Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnen gruba destek vermek amacıyla Eskişehir ETİ Park’ta toplanan grup, önce şarkılar söyleyip dans etti. Ardından örgütlenen grup Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İl Teşkilatı binasına yürümek istedi. İsmet İnönü caddesi güzergahından giden grup tramvayın bir süre aksamasına neden oldu. Grubun yürüyüşüne izin vermeyen çevik kuvvet polisi Yunus Emre Caddesi girişinde önlem aldı. Yürüyüşe devam etmek isteyen gruba polis müdahale etti.
Müdahaleye taş ve cam şişelerle karşılık veren grup, daha sonra TOMA aracından sıkılan tazyikli su ile bölgeden uzaklaştırıldı. Bu esnada taşkınlık yapan şahıslar da gözaltına alındı.
Dağılan grubun ardından polis bir süre bölgede geniş güvenlik önemli aldı. Olayların sonrasında çevik kuvvetin önünde kaldırıma oturmak isteyen iki kadın polisi çileden çıkarttı. Kalkmak istemeyen kadınları polis ekipleri uzun süren çabaları sonucunda kaldırdı.
Grubun Taksim’de yaşanan olaylara destek vermek için tekrar ETİ Park’a döndükleri ve burada sabahlayacakları bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER