Asayiş
  • 30.3.2018 12:32

Taksim'deki tecavüz dehşetinde şok gelişme!

Taksim'deki tecavüz dehşetinde flaş gelişme!

Taksim'de iki kadından birini bıçaklayan diğerini ise omuzuna alıp kaçırdıktan sonra götürdüğü evde tecavüz ettiği gerekçesiyle aylardır aranan Engin K. yakalandı.

Taksim'de güvenlik kamerasına yansıyan olay 21 Ocak 2017'de meydana gelmişti.

Eğlence dönüşü sabahın erken saatlerinde evlerine gitmek için Balo Sokak'tan, Tarlabaşı Bulvarı'na doğru yürüyen F.H.E isimli kadına cinsel saldırıda bulunulması ve yanındaki kadın arkadaşı E.Y.'nin ise tekmelenip yaralanmasıyla ilgili aranan Engin K. yakalandı.
Engin K.'nın Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Taksim'deki tecavüz dehşetiyle ilgili aranan şüpheli aylar sonra yakalandı

OLAY GÜVENLİK KAMERASINA YANSIMIŞTI

Taksim'deki olay güvenlik kamerasına da yansımıştı. Engin K., kadınlara saldırdıktan sonra F.H.E isimli kadını omzuna alarak götürürken kameraya yansımıştı. Engin K.'nın genç kadını, bir arkadaşının evine götürüp tecavüz ettiği belirtiliyordu. Olaydan sonra başlatılan soruşturmada Engin K.'nın arkadaşı Dursun A.'nın yakalanmıştı.

"ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜK"

F.H.E. ise baygın halde Rıdvan isimli kişi tarafından Tarlabaşı’ndaki bir inşaata götürüldü. Dava dosyasına göre burada dövülen ve tecavüze uğrayan E., daha sonra bu kişi tarafından metruk bir binaya götürüldü. E. ifadesinde ikinci getirildiği yerde kendisini tutuklu sanık Dursun Aydemir’in (30) odaya aldığını söyledi. E., zaman zaman ayıldığı sırada kendisine uyuşturucu madde verildiğini belirtti. E. 21 Ocak günü saat 13.30 sıralarında kendine geldiğini söyledi. Üstünde elbiselerinin olmadığını gören E., başına ne geldiğini sordu. Aydemir, E.’ye kendi rızası ile birlikte olduklarını söyledi. E., daha sonra arkadaşı E.Y.’yi sordu. Aydemir’in yanıtı, “Arkadaşını öldürdük, bu olanları birine anlatırsan seni de öldürürüz” oldu.

E. korkudan ‘Tamam’ diyerek “Yeter ki buradan çıkmama izin verin" dedi. Aydemir, numarasını gizleyerek E.’nin ayrı yaşadığı eşini aradı. Aydemir, belirtilen adrese gelen E.’nin eşine, eşinin gasp edildiğini kendilerinin de ona yardım ettiğini söyleyerek buluştukları yerden ayrıldı. E., ailesinden korktuğu için ilk gün yaşadıklarını anlatmadı. Ancak olaydan 3 gün sonra Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine kapsamlı ifade verdi. Polis ekipleri E. ile birlikte, götürüldüğü binaya gitti. Yapılan araştırmalar sonrası Dursun Aydemir’in kimliği tespit edildi.

"DNA TESPİTİ DE YAPILDI"

Yapılan DNA incelemesinde Dursun Aydemir’in E.’ye yönelik cinsel saldırıda bulunduğu belirlendi. Aydemir 24 Ocak akşamı yakalandı. Aydemir, aynı odada bulunan ikinci kişinin Engin Kayıran’ın (25) adını verdi. Yürütülen soruşturma sonrası Aydemir ve Kayıran hakkında İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 19 yıl 6 aydan 25 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile yargılanan iki sanıktan Aydemir tutuklanırken Kayıran için ise yakalama kararı çıkarıldı. Aylardır aranan Kayıran bugün yakalandı. Kayıran'ın Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 30.3.2018 14:37

İLGİLİ HABERLER