Gündem
  • 28.4.2010 17:00

TAKSİM'E EN AZ 150 BİN KİŞİ BEKLENİYOR

İSTANBUL - TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilciliğinde toplanan 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, son hazırlıkları değerlendirdi.
Büyükkucak, konfederasyon ve sendika genel başkanlarının, gruplar alana girmeden önce Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktıktan sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacaklarını söyledi.

-''KİM NEREDEN YÜRÜYECEK?''-

Konfederasyonların Taksim Meydanı'na üç ana koldan gireceğini aktaran Büyükkucak, DİSK ve KESK'in Şişli-Mecidiyeköy güzergahından, Hak-İş ve Memur-Sen'in Dolmabahçe'den, Türk-İş ve Kamu-Sen'in ise daha önce açıklandığı gibi Şişhane'den değil, Unkapanı Köprüsü'nden yürüyüşe başlayacağını bildirdi.
TÜRK-İŞ ile CHP, ÖDP, İP, EMEP, Türkiye Birleşik İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, İşçi Cephesi ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin yürüyeceğini anlatan Büyükkucak, BDP, DSP, Türkiye Değişim Hareketi, odalar ve dergilerin DİSK ve KESK ile yürüyeceğini, TKP'nin de Hak-İş ve Memur-Sen ile birlikte yürüyerek Taksim'e çıkacağını belirtti.
Büyükkucak, yürüyüş sırasında müzik etkinliklerinin olacağını ve kortej yürüyüşünün çok renkli geçeceğini, eskiden yaşanan ''cam-çerçeve indirme'' olaylarının bu 1 Mayıs'ta yaşanmayacağını vurguladı.
TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK'in Marmara Bölgesi'ndeki tüm örgütlerini 1 Mayıs'ta Taksim'e çağırdığını belirten Büyükkucak, ''İşçi ve memur konfederasyonları olarak 1 Mayıs'a hazırız. TÜRK-İŞ olarak biz 40-60 bin arasında kişiyle alana gireceğiz. Taksim'e en az 150 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Halkımıza da çağrı yapıyoruz, katılmak isteyenler sendikalarla birlikte kontrol noktalarından geçerek gelsinler. Hep beraber barış ve kardeşlik duygusu içinde coşkuyla bu 1 Mayıs'ı kutlayalım. Kesinlikle provokasyon olmayacak. Valilik ve emniyet herhangi bir olumsuzluğa izin vermeyecek. Halkımız gönül rahatlığıyla katılabilir.''

-AKM'YE 1 MAYIS PANKARTI ASILACAK-

Büyükkucak, saat 13.00'te başlayacak etkinlikte tüm konfederasyon genel başkanlarının beşer dakikalık konuşma yapacağını, sanatçı Timur Selçuk'un sahneye kurulacak piyano eşliğinde Ruhi Su Korosu ile 1 Mayıs Marşı'nı çalıp söyleyeceğini, önüne platformun kurulacağı AKM'ye boydan boya ''1 Mayıs'' pankartı asılacağını, ayrıca 1 Mayıs 2010 bildirisinin TÜRK-İŞ ve DİSK'in belirleyeceği birer kişi tarafından okunacağını söyledi.
Arama noktalarından sonraki tüm ara yolların yaya ve araç trafiğine kapalı olacağını belirten Büyükkucak, miting bitiminde de grupların Taksim'den Şişli istikametine, Tarlabaşı üzerinden Aksaray yönüne, Mete Caddesi'nden de Beşiktaş yönüne doğru dağılacağını, bu üç noktanın dışında diğer tüm güzergahların kapalı olacağını kaydetti.

GÜLER: TAKSİM ŞENLİK İÇİN TAHSİS EDİLDİ
İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim Meydanı'nın işçilere, bir miting alanı olarak değil, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun istisna olarak öngördüğü bir şenlik kutlaması için tahsisinin yapıldığını söyledi.
Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi'ndeki İl Güvenlik Komisyonu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Vali Muammer Güler, şöyle konuştu:
''Birçok kesimlerce tartışılan, geçmişte yaşanan olumsuzluklarla devamlı gündeme getirilen, tabu halinde düşünülen birtakım unsurlar... Artık yeni bir sayfa açılarak, işçilerimizin emekçilerimizin de bugünü anlamına uygun bir şekilde kutlamaları anlamında, kendilerine Taksim alanı bir miting alanı olarak değil, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun istisna olarak öngördüğü bir şenlik kutlaması, kanuna uygun bir gün için tahsisi yapıldı. Taksim Alanı'nın mitinglere açık olamadığını teyiden ifade ediyorum.''
Konfederasyon başkanlarına iş birlikleri için teşekkür eden Güler, Taksim Meydanı'ında tertip komitesinin görevlendirdiği kişilerin emniyet güçlerine yardımcı olacağını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER