Gündem
  • 31.8.2007 20:13

TALABANİ : BÜYÜKANIT'IN BİZE TERÖRİST DEDİĞİNE İNANMAM

IRAK Cumhurbaşkanı Celal Talabani, kendisine yakın bir internet sitesinde yayınlanan ‘Türk ordusunun PKK'ya karşı operasyonlarda kimyasal silah kullandığı’ iddialarına ilişkin olarak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın “Ben Talabani’nin internet sitesini ciddiye alır mıyım? Bunların hepsi palavra. Onlar terörist'' şeklinde sözleri sarf ettiğine inanmadığını söyledi.
      Irak’ın kuzeyindeki Dokan kasabasında toplanan Kürt liderler ve ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker arasında yapılan görüşmede, Süleymaniye kentinde kurulacak olan Amerikan Üniversitesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Kuzey Irak’ta devam eden bombardımanlar, Kerkük referandumu ve bölgedeki siyasi, ekonomik ve güvenlik konularının ele alındığı bildirildi. Talabani’nin evinde gerçekleştirilen toplantıya Toplantıya Crocker’ın yanısıra Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bölgesel Kürt hükümetinin başbakanı Neçirvan Barzani, El Irakiye Bloku Başkanı İyad Allavi ve Irak Başbakan Yardımcısı Behram Salih katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantınnın ardından açıklamalarda bulunan Talabani, “Üniversitenin kurulması için bir araya geldik. Üniversite bizim için çok önemlidir. Üniversiteyle ilgili görüş alışverişinde bulunduk'' dedi.
     
     ‘ÖYLE BİRŞEY SÖYLENDİĞİNE İNANMIYORUM’

      Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, ‘Türk ordusunun PKK'ya karşı operasyonlarda kimyasal silah kullandığını’ iddia eden Talabani’ye yakın bir internet sitesindeki habere ilişkin olarak “Ben Talabani’nin internet sitesini ciddiye alır mıyım? Bunların hepsi palavra. Onlar terörist. Ben bir asker olarak teröristleri muhatap almam'' sözlerinin hatırlatılması üzerine Talabani, “Ben öyle birşey duymadım, öyle birşey söylendiğine de inanmıyorum'' dedi.
     
     ‘İRANLI BÜYÜKELÇİYE KINAMA MESAJIMIZI İLETTİK’

      Bölgesel Kürt hükümetinin başbakanı Neçirvan Barzani ise bir gazetecinin “İran kürt bölgesini bombalıyor ama kimse konuşmuyor. Türkiye böyle birşey yapsaydı kıyamet kopacaktı. İran yapıyor ama tepkiniz yok'' demesi üzerine “Bombardımanın ilk gününden beri biz İran hükümetine kınama mesajımızı yazılı olarak bildirdik. İran’ın Irak’taki büyükelçiliğine de bu yazıyı ilettik'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER