Gündem
  • 28.10.2005 20:11

TALAT: ''ABD, ÜLKE VE KURUMLARI ADIM İÇİN CESARETLENDİRMELİ''

WASHINGTON - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ABD'den, Kıbrıs Türklerinin izolasyonunun kaldırılması yönündeki adımlarını devam ettirmelerini ve başka ülkelerle uluslararası kuruluşları da bu yönde cesaretlendirmelerini istediğini söyledi.
     Talat, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nda yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı.
     Mehmet Ali Talat, ''Özellikle hedefimizin Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu, Kıbrıs'ı yeniden birleştirmek istediğimizi, çözümün yerini hiçbir şeyin tutmayacağını ifade ettik. İzolasyonların kaldırılmasını istedik. Ancak izolasyonların kaldırılmasını istememizin temel nedeninin, Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu gerekçeleriyle ifade ettik. ABD'nin bugüne kadar yaptığı açılımları artırarak sürdürmesini talep ettik. Son derece iyi karşılandık'' diye konuştu.
     KKTC Cumhurbaşkanı Talat, ABD'den daha fazla adım beklenip beklenmediği yönündeki bir soru üzerine, ABD'nin tutumunun zaten belli olduğunu ve kendisinin Washington'a davet edilmesinin de bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. ABD'nin, Kıbrıs'ta çözüm yönünde yeni bir girişim içinde olup olmayacağı sorusuna karşılık Talat, ''Yeni plan ABD'nin işi değil, BM'nin işi'' yanıtını verdi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER