Gündem
  • 12.5.2004 00:34

TALAT: ''CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ GERİ ÇEKİLMİŞ KONUMDA''

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın ''geri çekilmiş konumda'' olduğunu söyledi.
     ''Bugünkü Denktaş'ın eski Denktaş olmadığını'' söyleyen Talat, ''Ama eski Denktaş'lığa hazırlanma dönemi mi yaşıyor, bunu ayıramıyor insan'' dedi.
     Talat, ''Cumhurbaşkanı kırgın bir noktada, geri çekilmiş konumda. Ama bana göre Cumhurbaşkanı, bizim anayasamıza göre bir cumhurbaşkanının yapması gerektiği gibi davranıyor şu anda. Bu yüzden bir sıkıntı yok'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Denktaş'ın, şu anda, ''yüzde 65'in 'evet' dediği bir vizyonun dışında'' bir çalışma yapmadığını kaydeden Talat, böyle devam ettiği ve yetkiyi hükümete bırakmayı kabul ettiği sürece bir sorun olmayacağını belirtti.
     Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)-Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin durumuna da değinerek, yeni hükümet arayışlarının zaman kaybı olacağını, hükümetin durumunun sağlamlaştırılması gerektiğini, arkadaşlarının bu yönde çalıştığını bildirdi.
     Hükümet ortağı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'la uyum içinde olduğunu belirten Talat, ''Hükümet arayışları olsa da diplomatik çabalarımız hız kesmeyecek. Yapılacak çok iş var. Diplomatik atağı sürdürmek zorundayız'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:11

İLGİLİ HABERLER