Gündem
  • 22.5.2004 21:16

TALAT: ''HÜKÜMET SORUNUNA ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM''

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, mecliste azınlığa düşen hükümetin sorununa çözüm olarak yeniden erken seçim yolunu gösterdi.
     ''Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile geniş tabanlı hükümet ihtimal dahilinde değil. Bunun dışındaki formüller de palyatif olur'' diyen Talat, Kıbrıs Türk halkına yıllardan beri uygulanan izolasyonu kaldırmaya yönelik siyasi açılımlar ve ekonomik atılım için zaman isteyerek, ''Biraz daha sabır'' diye konuştu.
     Mehmet Ali Talat, 5'inci olağan kurultayını ''Birleşik Kıbrıs'a Doğru'' temel belgesi altında toplayan CTP Gençlik Kolları'na hitaben yaklaşık bir saat süren konuşmasında, barış ve çözüm mücadelesinde, seçimlerde ön saflarda yer alan gençliğe teşekkür etti.
     Talat, CTP-DP koalisyon hükümetinin Meclis'te 23 sandalyeyle azınlığa düşmesiyle ortaya çıkan hükümet sorununa değinirken, referandum sonuçlarının mecliste karşılık bulmadığını söyledi ve erken seçim önerisini yineledi.
     Geçmiş yönetimlere eleştiride bulunurken, UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu'nun, ''KKTC'de yapılan her şeyin altında UBP'nin mührü var'' sözlerine, ''Çok doğru'' diye atıfta bulunan Talat, ''Bütün yıkımın nedeni UBP'dir, doğru. UBP ve Denktaş'ın 40 yılda yarattığı yıkımı bir anda kaldırmak çok zor'' ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER