Gündem
  • 7.10.2005 00:03

TALAT: ''ÜLKEMİZİN BİRLEŞME ZAMANI GELDİ''

GİRNE - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ''Ülkemizin artık birleştirilmesinin zamanı geldiğine inanıyorum ve bu fırsatı yakalayabilmek için hiçbir şansı kaçırmamamız gerektiğine inanıyoruz'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Rum kesimindeki ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkanı Nikos Anastasidis ile Girne'deki özel konutunda akşam yemeğinde bir araya geldi.
     Siyasi liderlerin barış için öncülük yapması gerektiğini belirten Talat, ''Bu tarz sosyal olaylar ülkemizin barışı için çok yardımcı olacaktır. Bu sosyal bir yemek olsa da ülkemiz hakkında iyi bir sohbet yapacağız'' diye konuştu.
     Talat, her zaman işbirliği ve diyalog içinde olmaları için politikacıların cesaretlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
     KKTC Cumhurbaşkanı Talat, bir soru üzerine, Rum Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas'ı da davet ettiğini, yakında muhtemelen buluşacaklarını, ama ne zaman olacağını bilmediğini belirtti.
     DİSİ Başkanı Anastasidis ise ''Kıbrıs Türk toplumunun lideri arkadaşım Talat ile tekrar görüşme fırsatı bulduk'' ifadesini kullanarak, yemeğin beraber olmak için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER