Gündem
  • 30.6.2007 15:09

TALAT:"TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE SUÇ ÇEŞİTLERİ DE ARTTI"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, teknolojinin gelişmesiyle birlikte suç çeşitlerinin de arttığını belirterek, artan suçlar karşısında polisin görevini tam olarak yerine getirmesi, suçları önlemesi için, yasaların güncelleştirilmesi ve teşkilatın çağdaş teknik araçlarla donatılması gerektiğini söyledi.
 
Talat, KKTC Polis Örgütünün 43. yıldönümü dolayısıyla KKTC Polis Genel Müdürü Günay Ozan başkanlığındaki polis heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, polisin çağdaş teknik donanıma sahip olması ve yasaların günün koşullarına uydurulması görevinin hükümete ait olduğunu ifade etti.

Polisin çok ağır görevini yürütebilmesi için, teknolojiye ve bilgiye dayalı elemanlar yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Talat, polisin görevinin sadece suçluları yakalamak değil, suç işlemeyi caydırmak da olduğunu belirtti.

Polise saldırıların son zamanlarda arttığına dikkati çeken Talat, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, polise hakaret ve saldırının çok büyük ayıp ve suç olduğunu toplumun bilmesi gerektiğini kaydetti.

Talat, ayrıca polisin 43 yıldır Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde yanında olduğunu, hatta polis örgütünün çalışmalarının çok daha önceye dayandığını anlattı.

KKTC Polis Genel Müdürü Günay Ozan ise, son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle yeni suçların arttığını ve mevcut yasaların suçlar karşısında yetersiz kaldığını söyledi.

Ozan, uzman polis yetiştirme yönünde çalışmalar ve eğitimler yapıldığını, yasaların güncelleştirilmesi için de çalıştıklarını söyledi.

Bu arada KKTC Polis Örgütünün 43'üncü yıldönümü kutlamaları sürüyor.

Polis Günü etkinlikleri çerçevesinde Polis Genel Müdürü Günay Ozan başkanlığındaki polis heyeti, bugün Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine ve Lefkoşa'daki Atatürk Anıtına çelenk koyarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Polis memurları, ayrıca Atatürk Anıtı önünde araç sürücülerine karanfil dağıttı.

Polis heyeti, devlet ve hükümet yetkililerinin yanı sıra Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin'i de ziyaret etti.
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER