Gündem
  • 17.5.2013 21:52

Talbott: Türk ekonomisi üç kat büyüdü

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları kapsamında düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde konuştu.
     Erdoğan'ı kürsüye takdim eden Enstitü Başkanı Talbott, Başbakan Erdoğan'ı ağırlamaktan onur duyduklarını kaydetti.
     Enstitü olarak aile gibi olduklarını belirten Talbott, Erdoğan'ı da eşi Emine Erdoğan ve kızları Sümeyye ve Esra ile birlikte ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Talbott, Erdoğan'ın kabine üyelerinin yanı sıra, Türkiye'nin en başarılı iş adamları, önemli köşe yazarı ve gazetecilerle Washington'a geldiğini ifade ederek, "Ayrıca, Dışişleri Bakanınız Ahmet Hoca'ya (Davutoğlu) lütfen derin sevgi ve selamlarımızı iletiniz" dedi.
     ABD Başkanı Barack Obama ve Başbakan Erdoğan'ın dün gayet uzun ve yoğun bir görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Talbott, iki liderin sadece bölgesel değil, birçok küresel meseleyi ele aldığını, çünkü iki ülkenin sadece Ortadoğu bölgesinde değil küresel düzeyde birçok ortak çıkarları ve ilgisi bulunduğunu dile getirdi.
     Dünyanın küreselleşmenin yanı sına "jeo-ekonomik çağa" da girdiğine işaret eden Talbott, Türk ekonomisinin gösterdiği gelişmeye dikkati çekti.
     Talbott, Türkiye'nin Avrupa'nın en canlı, dünyanın da 17. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatarak, Başbakan Erdoğan'ın liderliğinde Türk ekonomisinin üç kat büyüdüğünü vurguladı.
     Talbott, dünya liderlerinin Türkiye'ye odaklandığı bir dönemde Brookings Enstitüsü olarak Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile "Türkiye projesi" başlattıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Barışkan Ünal
     Yayıncı: Hüseyin Köşger

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:15

İLGİLİ HABERLER