Gündem
  • 14.5.2013 18:12

Taliban'ın kaçırdığı 4 Türk İstanbul'da

Afganistan'ın Logar kentinde bindikleri helikopterin hava muhalefeti nedeniyle acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılarak 3 haftadan fazla bir süre alıkonulan ve daha sonra Türk makamlarının girişimi sonucu serbest kalan 8 Türk'ten  4'ü yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'ndaki pasaport kontrolleri sırasında Nurettin Koştur'un işlemlerinin uzaması nedeniyle diğer üç arkadaşı, Atatürk Havalimanı geliş katında bir süre bekledi.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Milayim Çelik, Afganistan'daki kötü durumundan kurtuldukları için Allah'a şükrettiklerini ifade etti.

Çelik, ailesine kavuşacağı için Türkiye'ye teşekkür ederek, ''Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Çok şükür ki iyiyiz. Orada 23 gün boyunca esir kaldık'' dedi.

Taliban tarafından serbest bırakılan işçilerden Erkan Kaya, Afganistan'da esir kalan diğer arkadaşlarından bugüne kadar hiçbir haber alamadıklarını söyledi. Kaya, Afganistan'da nerede alıkonduklarını da bilmediklerini anlatarak, ''Devletimizden, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, elçilikten ve oradaki çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Taliban da bize asla kötü davranmadı'' şeklinde konuştu.

Serbest bırakılan Türk vatandaşları yapılan işlemlerin ardından memleketleri Adana'ya gitmek Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne yürüdü. Abdülbaki Aslanhan'ın iç hatlar terminalinde kardeşi Alaaddin Aslanhan ile buluşmasında duygusal anlar yaşandı.

Kardeş Aslanhan, alıkonulan diğer Türk işçilerin ailelerine kavuşmaları için dua ettiklerini sözlerine ekledi. Aslanhan, terminalde bekleyen akrabaları ve yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

İşçi ve tekniker olarak Afganistan'da çalıştıkları öğrenilen 4 Türk daha sonra THY'nin tarifeli uçağıyla Adana'ya hareket etti. Türk çalışanlar, 21 Nisan'da helikopterlerinin acil iniş yapması sonucu Taliban tarafından kaçırılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:20

İLGİLİ HABERLER