Asayiş
  • 30.9.2013 17:25

Tandır faciası: Liseli Emre öldü, anne- babası komada!

Olay, Sorgun'a bağlı Karalık Köyünde meydana geldi. Mevlüde Uğur (43), evinin yanındaki tandırda komşuları ile ekmek pişirdi. Mevlüde Uğur, akşam eşi Erdal (44) ve oğlu Emre (15) ile birlikte tandırda biriken külleri atmadan temizliğe başladı. Bu sırada tandırdan sızan karbonmonoksit gazını fark edemeyen Uğur ailesi, dinlenmek için aynı yerde bir süre yattı. Erdal Uğur akşam namazı kılmak için camiye giderken, ardından ters esen rüzgar nedeniyle içeri dolan karbonmonoksit gazından Mevlüde ve oğlu Emre Uğur zehirlendi.

EŞİ VE OĞLUNU UYANDIRMAK İSTERKEN KENDİSİ DE ZEHİRLENDİ

Akşam namazını kıldıktan sonra tekrar tandırın bulunduğu bölüme Erdal Uğur, eşi ve oğlunu baygın buldu. Eşi ve oğlunu çıkarmak için uğraşan Erdal Uğur da karbonmonoksit gazından etkilenerek bayıldı. Sabah saatlerinde işe gitmeyen Erdal Uğur'un komşuları durumdan şüphelenip eve geldğinde, 3 kişinin tandırlıkta yerde yattığını gördü. Haber verilmesi üzerine gelen ambulansla Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uğur ailesinden Emre Uğur doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybederken, Mevlüde ve Erdal Uğur çiftinin ise durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Komşuları Muttalip Bilir (63), Erdal Uğur'un inşaat işçisi olarak çalıştığını belirterek, "İşe gitmeyince arkadaşları telefonla aramış, cevap vermeyince köyü aramışlar. Daha sonra komşuları eve geldiklerinde tandırlıkta Erdal Uğur, eşi ve oğlunun yerde yattığını görüp, hastaneye kaldırmışlar" dedi.

İmam Hatip Lisesi 2'nci  sınıf öğrencisi Emre Uğur'un ölüm haberini alan sınıf arkadaşları göz yaşı döktü.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:34

İLGİLİ HABERLER