Sağlık
  • 29.9.2010 09:34

TANINMIŞ TAVUK ETİ MARKALARINDA DA VİRÜS ÇIKTI!

Burger King'de patlayan virüslü et skandalı, tavuğa da sıçradı. Tarım Bakanlığı'nın, Burger King'deki skandalla marketlerde de başlattığı denetimlerde, ölümcül 'Listeria' ve 'Salmonella' virüsleri birçok tavuk markasında da saptandı. Bunun üzerine Bakanlık, tüm et ve et ürünü üreten firmaları mercek altına aldı.

81 ildeki incelemelerde market raflarından tanınmış firmaların ürünlerinden numune alan Tarım Bakanlığı yetkilileri, yaptıkları analizlerde, Banvit, Er Piliç, Bey Piliç ve CP Piliç ürünlerinde 'Listeria' ve 'Salmonella' virüsleri buldu.

Tanınmış markalarda bile virüse rastlanması herkesi şaşkına çevirirken, skandallar bununla da bitmedi. İstanbul'daki denetimlerde, büyük bir süpermarketin Esenyurt mağazasındaki dana kıyması ile piliç butlarında da 'Listeria' virüsüne rastlandı.

Bunun üzerine yetkililer, market raflarında yer alan tüm et ve et ürünlerini denetleme kararı aldı. Konuyla ilgili TAKVİM'e bilgi veren Tarım Bakanlığı yetkilileri, virüsün üretim sırasında mı olduğunu, yoksa saklama koşullarından mı kaynaklandığını belirlemek için, firmaların üretim tesislerinde de inceleme yapılacağını kaydetti.

Yetkililer, bu kapsamda Banvit, Er Piliç, Bey Piliç ve CP'nin üretim tesislerinden numune alınarak, analize tabi tutulacağını, analizler sonucunda etlerin yine virüslü çıkması halinde ise firmalarla ilgili cezai yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

HASTALIKLI ETLER NEREDE?

Burger King'in tedarikçisine satılan etlerde virüs olduğu haberini gündeme getiren TAKVİM, daha sonra virüsün büyük markalara da sıçradığını belgeleriyle ortaya koydu. Virüslü etlerin köpeklere yedirildiğinin açıklanmasıyla konunun üzerine giden TAKVİM, 50 köpeğin 12 ton eti yiyemeyeceğini uzmanların tespitiyle verdi.

Ardından köpek çiftliğinin sahibi de açıklama yaparak, "Ben 1 ton et yedirdim, 12 ton fatura kestim" sözleriyle skandalı ortaya koydu. TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER