Spor
  • 28.8.2009 01:16

TANJEVIC: ÖZÜR DİLİYORUM

ANKARA - Efes Pilsen World Cup 8'in 2. gününde Almanya'ya 74-67'lik skorla boyun eğen Türkiye'nin antrenörü Bogdan Tanjevic, ''Ankaralı seyircilerden özür diliyorum'' dedi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan (A) Milli Takım'ın antrenörü Bogdan Tanjevic, Ankaralı seyircilerden özür dilediğini söyleyerek, ''Seyircimiz önünde ikinci maçı da kaybetmekten dolayı özür diliyoruz. Şu anda utanıyorum. Söz veriyorum ki, ilerleyen günlerde daha iyi oynayacağız'' dedi.
''Öyle görülüyor ki istediğimiz formda değiliz'' diyen Tanjevic, ''Avrupa Şampiyonası'na 10 günümüz var. Bu 10 gün içerisinde eksiklerimizi düzeltmemiz gerekir'' diye konuştu.
Karşılaşmaanın sertlik seviyesinin yüksek olduğunu belirten Tanjevic, ''Sert oynayan kazandı. Hakemler Almanya'ya 35 faul çaldılar. Bana göre 15 faul daha fazla da çalabilirlerdi. Almanya istediğini başardı. Takımım da buna bağlı olarak sinirlendi ve dolayıısıyla pota altında yüzde 36 ile oynadı. Maçlarda sadece 10 dakika yüksek seviyede oynamak yetmiyor. Bunu bütün bir 40 dakikaya yaymak önemli'' ifadelerini kullandı.
Tanjevic, Kerem Gönlüm'ün eksikliğini hissettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:
''İlerleyen günlerde defans çalışacağız. Ancak özellikle Kerem Gönlüm'ün tekniğini, taktiğini, becerisini ve bilgisini arıyoruz. Onun eksikliğini ciddi hissediyoruz.''

-ALMANYA TARAFI-

Almanya Milli Takımı'nın Antrenörü Dirk Bauermann da Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkür ederek başladığı konuşmasında, şunları kaydetti:
''Türk federasyonuna bizi buraya davet ettiği için teşekkür ederiz. Bu turnuvada çok iyi takımlar var. Karşılaşmanın ilk yarısında iyi değildik. Ancak ikinci yarı istediklerimizi yaptık. Türkiye, dün oynadığı Hırvatistan maçından dolayı yorgundu. Genç oyncularımız çok iyi oynadı. Kazandığımız için mutluyuz.''
Alman basketbolcu Demond Greene ise Avrupa Şampiyonası'nda çok önemli takımların bulunduğunu söyleyerek, ''Burada Türkiye ve Hırvatistan ile oynamak bizim için çok iyi bir hazırlık oluyor'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER