Spor
  • 5.9.2013 22:14

Tanjevic : Sorunun ne olduğunu ben de bilmiyorum

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, üst üste aldıkları yenilginin ardından takımda bir sorun olduğunu söyledi.

Tanjevic, İtalya karşısında alınan yenilginin ardından düzenlenen basın toplantısında, takımda bir sorunun yaşandığının açık olduğunu belirterek, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Belki de sorun benden kaynaklanıyor. Bunun üzerine biraz daha düşünmem gerekiyor ki tam olarak yanıtını vereyim" dedi.

İtalya'da Gentile'nin çok iyi oynadığını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, rakipleri karşısında daha fazla ikili oyun oynadıkları ifade edilerek, bunun devam edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise "Daha fazla ikili oyun oynamayacağız. Bizim esas sorunumuz savunmada. Hücumdan çok savunmayı düşünmeliyiz" diye yanıtladı.

Şampiyonada oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Sinan Güler ise bu konuda, "Profesyonel hayatımda daha önce de oyun kurucu pozisyonunda oynadım. Genç takımlarda böyle bir görev almıştım. Bana verilen görev bu ve elimden geleni yapıyorum. Daha iyi oynamalıyım" ifadesini kullandı.

Pianigiani: Kolay olmadı
İtalya Milli Takım Başantrenörü Simone Pianigiani ise galibiyetin kolay gelmediğini dile getirdi.

Organizasyonun ilk gününde Rusya ile zorlu bir maç yaptıklarını hatırlatan Pianigiani, "Dünkü iyi oyundan sonra bugün kolay olmadı. Genç oyuncularımız harika mücadele sergiledi. Fazla tecrübeli olmamamıza rağmen iyi oynadık. Yorgunduk. Böyle bir maçta farklı oyuncuların katkı vermesi beni sevindirdi" diye konuştu.

Geçen sezon Fenerbahçe Ülker'i çalıştıran ancak sezonu tamamlamayan İtalyan çalıştırıcı, hala sarı-lacivertli takımın taraftarı olduğunu sözlerine ekledi.

A Milli Takım karşısında skorer bir oyun sergileyen Pietro Aradori ise oynadıkları iyi oyundan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Ben, takımın üçüncü oyun kurucusuyum. Sıramı bekledim ve o şekilde sayıları ürettim" dedi.

Eurosport Türkiye 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER