Spor
  • 2.10.2005 00:08

TANJU ÇOLAK'TAN FATİH TERİM VE ERSUN YANAL'A TOPA TUTTU..

YUSUF ZİYA ERARSLAN - ENGİN KOCABIYIK
ANKARA  - 'Avrupa Gol Kralı' unvanına sahip eski milli futbolcu Tanju Çolak, kendisine milli takımlarda görev vermeyen Fatih Terim'i ağır bir dille eleştirdi.

Ersun Yanal'ın Milli Takım'ın başına getirilmesinin baştan hata olduğunu savunan Tanju'nun eleştiri oklarından Oğuz Çetin, Mehmet Özdilek, Hami Mandıralı ve Tolunay Kafkas da nasibini aldı.


Tanju Çolak, Almanya Büyükelçiliği'nin düzenlediği 3. Futbol Turnuvası ödül töreninde gazetecilerin soruların cevapladı. Hiçbir başarısı olmadığı halde Ersun Yanal'ın Milli Takım'ın başına getirilmesinin hata olduğunu savunan Tanju Çolak, "Yanal, göreve geldikten sonra Futbol Federasyonu yönetimi değişti. Yanal, istifa edip yeni yönetimin önünü açması gerekirken kalmayı tercih etti. Sonra yeni yönetim, sudan bir sebeple onu görevden aldı. Bu da bir hataydı. Yani başarısız sonuçlar gelince bunu bahane edip Yanal'ı görevden aldılar" dedi. "Ben, Yanal'ın başarılı olamayacağını baştan beri söylüyordum" diyen Çolak, Yanal'ın Denizlispor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği dışında deneyimi olmadığını kaydetti.


Fatih Terim'in kısa vadede başarılı olacağına inanıldığı için göreve getirildiğini ve bunu desteklediğini kaydeden Tanju, "3 maç için Türk futbolunu ve futbolcusunu bilen birine ihtiyaç vardı. Yönetim, böyle bir karar verdi. Terim'i başarısız olarak değerlendirmiyorum. Danimarka maçını kazanabilirdik ama son dakika golü ile galibiyeti kaçırdık. İyi ki yenememişiz. Yoksa Ukrayna maçına bu kadar asılamazdık. Sonucun Danimarka ve Yunanistan maçına bağlı olması bizim için bir avantaj aslında" şeklinde konuştu. Çolak, kendisini Milli Takım'a çağırmayan Terim'i ve yardımcıları Oğuz Çetin, Mehmet Özdilek, Tolunay Kafkas ve Hami Mandıralı'yı da sert bir dille eleştirdi.


Fatih Terim ile arasında hiçbir problem bulunmadığını kaydeden Tanju Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Fatih Terim ile hiçbir sorunum yok. Ben 18 yaşında Samsunspor'da oynarken Milli Takım'a seçilmiştim. O dönem Milli Takım'ın kaptanı Fatih Terim'di. Terim, benim oda arkadaşımdı ve onun yanında büyüdüm. Ben, 10 yıldır futbol oynamıyorum ama insanlar halen beni çok seviyor. Topa iyi vurabilirim, oyunu iyi okuyabilirim. Teknik direktörlük deneyimim yok. Ama hangisinin var? Hami'nin, Tolunay'ın, Şifo'nun, Oğuz'un deneyimi mi var? Ölçü ne kardeşim, niye ben yokum? Rüya takım diyorlar. Şu çocuğa sor Oğuz'u da Şifo Mehmet'i de tanımaz. Rıdvan olsa saygı duyarım. Benim zamanında ne Oğuz'un, ne Şifo'nun adı vardı. Beni onurlandır. Bu ülkede goller attım, şampiyonluklar yaşattım, milli takım formalarını giydim. Ben topçu değil miyim? Fatih Terim, 'Tanju ile konuştum' diyor. Hayır konuşmadık. Kimsenin toplumu kandırmaya hakkı yok. Terim, beni aramadı. Gol krallığı, altın ayakkabı, rekorlar bende. Bu memleket için hiç mi bir şey yapmadım? Ben neden düşünülmüyorum? Kıstas ne bunu anlamıyorum. Terim, 'Benim yerime gelecek birini yetiştireceğim' diyor. Kim gelecek? Tolunay, Oğuz, Hami, Müfit hangisi milli takım teknik direktörü olabilir? Teknik direktörlük öyle kolay değil. Misyonu, karizması, bilgisi ve liderlik vasfı olacak. Bunların hangisinde bu özellikler var?"


Tanju Çolak, A Milli Takım'ın 2006'da yapılacak Dünya Kupası'na katılma şansının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER