Spor
  • 13.5.2013 14:12

Taraftarın verdiği zarar sabah ortaya çıktı

İZMİR Atatürk Stadı’nda Tavşanlı Linyit Spor’a yenilince küme düşen Göztepe taraftarlarının öfkesinin boyutları, havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Öfkeli taraftarlar koltuklarını kırdıkları stattan çıktıktan sonra gittikleri 3 katlı kulüp binasının yanı sıra, takımın tesislerinde de kırılmadık, devrilmedik tek bir eşya bırakmadı. Kulübün tarihinin sergilendiği müzenin yağmalanmasını ise yine bazı taraftarların kapıda durarak önlediği gecede, 2’si emniyet müdürü 15 polis yaralandı. Gözaltına alınan 34 taraftar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kümede kalması için beraberlik bile yeten Göztepe’nın taraftarlara yaşattığı hayal kırıklığı biranda öfke patlamasına dönüştü. Taraftarlar macın oynandığı Atatürk Stadyumu’nda koltukları kırdı. Polisle de çatışan taraftarların daha sonraki hedefi Güzelyalı semtindeki kulüp binası ile Gürsel Arsel tesisleri oldu.

KULÜP TARİHİ YAĞMALANACAKTI

Göztepe Spor Kulübü’nün yönetim binasının altındaki yine kulüp malzemelerinin satıldığı mağazanın camlarını kıran taraftarlar, kapılara yüklendi. Kapıyı da kıran taraftar, bu kez üç katlı binasının içerisine dağıldı. Kulüp başkan vekili odası, toplantı salonları tüm idari bölümleri tek tek dolaşan öfkeli taraftarlar, buralardaki elektrikli, elektronik eşyanın yanı sıra klimaları, prizleri kırdı, masaları, devirdi. Duvarda kulübün geçmişine damga vurmuş kişilerin ve futbolcuların resimlerinin de bulunduğu posterleri kırdı, yırttı.

Bu sırada, aynı binanın zemin katında bulunan kulüp tarihinin sergilendiği müzeye de öfkeli taraftarlar girmek istedi. Ancak müzenin yağmalanması, yine taraftarlar arasında bulunan kişilerin müdahalesiyle son anda önlendi.

ANTRENÖRLERİN DE ODALARINA GİRDİLER

Kulüp binasının ardından taraftar, öfkeleri dinmeyince yakındaki Gürsel Aksel tesislerine gitti. Kapıdaki güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren taraftarlar, aralarında teknik direktör Kemal Kılıç ve antrenörlere ait odaların kapılarını, banyolardaki aynaları kırdı. Ayrıca futbolcuların kaldığı binanın da yine camları kırıldı.

34 TARAFTAR GÖZALTINDA

Atatürk Stadyumu’nda ve Güzelyalı Semti'ndeki yaşanan olayların ardından 34 taraftar gözaltına alındı. Bu kişilerin, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Olaylar sırasında yaralanan 2’i emniyet müdürü 15 polisin ise durumlarının iyi olduğu bildirildi.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER