Tarihi değiştirecek hazine bulundu!

1 dk okuma
Tarihi değiştirecek hazine bulundu!

Hızlı Özet

George Powell ve Layton Davis adlı iki defineci 2015'te Herefordshire'da yaptıkları kazıda yaklaşık 300 sikke bulmuştu. 1.100 yıllık hazineyi bulduklarını bildirmeyen ikili, tarihi eserleri kaçakçılara satmayı tercih etmişti. İkili hırsızlık ve hazine bulduklarını saklama suçlarından hüküm giymişti.






İngiltere'de iki definecinin 2015 yılında yaptıkları kazıda bulduğu sikkelerin bir yüzünde Wessex Kralı Alfred, diğer yüzünde Mercia Kralı İkinci Ceowulf'un resimlerinin olması tarihçileri düşündürmeye başladı. Tarihçiler, bu bulguların bugüne kadar bilinmeyen bir ittifakın belgesi olabileceğini araştırmaya başladı.



George Powell ve Layton Davis adlı iki defineci 2015'te Herefordshire'da yaptıkları kazıda yaklaşık 300 sikke bulmuştu. 1.100 yıllık hazineyi bulduklarını bildirmeyen ikili, tarihi eserleri kaçakçılara satmayı tercih etmişti. İkili hırsızlık ve hazine bulduklarını saklama suçlarından hüküm giymişti.



Bazı sikkelerin bir yüzünde Wessex Kralı Alfred, diğer yüzünde Mercia Kralı İkinci Ceowulf'un resimlerinin olması nedeniyle tarihçiler bu iki krallığın o dönemde, bugüne kadar bilinmeyen bir ittifakın içinde olabileceğini düşünüyor.



İngiltere'nin tarihi değişebilir



Bu da geçmişte bağımsız krallıklar tarafından yönetilen İngiltere'nin birleşmesinin eskiden tahmin edilenden daha erken başladığını gösterebilir.



British Museum Erken Orta Çağ Sikkeleri Küratörü Gareth Williams, "Bu sikkeler İngiltere'nin tek bir krallıkta birleşmesindeki kilit öneme sahip bir tarihi döneme dair yeni yorumlar yapmamızı sağlıyor" diyor ve ekliyor:



"Bu sikkeler iki kral arasında reddedilemez bir ittifak olduğunu gösteriyor.




Bu haber 484 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hillary Clinton: İsrail'i seviyorum, ancak Netanyahu hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum.
Dünya

Hillary Clinton: İsrail'i seviyorum, ancak Netanyahu hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum.

Clinton Perşembe günü MSNBC'ye verdiği röportajda şunları söyledi: "İsrail'i seviyorum, ancak Netanyahu'nun hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ni seviyorum, ancak Trump'ın hükümetinden ve politikalarından nefret ediyorum." 

Habervitrini13508 Görüntüleme
Lozan ve Paris antlaşmalarını yok sayan Miçotakis'ten skandal talimat!
Dünya

Lozan ve Paris antlaşmalarını yok sayan Miçotakis'ten skandal talimat!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye'nin gayri askeri statüde olması gerektiğini savunduğu Karaada ve Çamlıada'daki askeri karakolları ve yeni tesisleri tek tek gezdi. Atina'nın adalardaki askeri yapılanmasını sürdürdüğü ziyarette Miçotakis, Meis'e daha fazla kalıcı nüfus çekilmesi için talimat verdi ve 27 milyon avroluk 37 projelik planı açıkladı.

Habervitrini14367 Görüntüleme
Google'ın İsrail planı ortaya çıktı: Ekip kuruldu
Dünya

Google'ın İsrail planı ortaya çıktı: Ekip kuruldu

Google'ın İsrail'de robotlar ve otonom sistemlere yönelik yeni bir yapay zeka çipi geliştirmek için ekip kurduğu bildirildi. Ekibin başına İsrailli 'Hailo' şirketinin yöneticisi Guy Kaminitz’'in getirildiği aktarıldı.

Habervitrini14170 Görüntüleme
9 mahkum yandı.. Kobani'de neler oluyor?
Dünya

9 mahkum yandı.. Kobani'de neler oluyor?

Suriye'nin Kobani kentindeki cezaevinde çıkan yangında 9 mahkum hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı. Yangın sırasında bazı mahkumların cezaevinden kaçtığı bildirildi.

Habervitrini9417 Görüntüleme