Dünya
  • 27.7.2022 14:16

Tarihin en büyük pembe elması bulundu

Avustralyalı maden şirketi Angola'da 170 karat büyüklüğünde pembe elmas buldu. Eşine az rastlanır pembe elmasın doğada en nadir ve saf halde bulunan elmas türü olduğu ifade edilirken maddi değeri henüz saptanamadı.

Avustralyalı site operatörü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Angola'daki madencilerin 300 yılın en büyüğü olduğuna inanılan nadir bulunan saf pembe bir elmas ortaya çıkardıklarını duyurdu.

Lucapa Diamond Company yatırımcılara yaptığı açıklamada, ülkenin elmas zengini kuzeydoğu bölgesindeki Lulo madeninde 170 karatlık pembe bir elmasın (The Lulo Rose) keşfedildiğini ve şimdiye kadar bulunan en büyük pembe elmaslar arasında olduğunu söyledi.

Avustralyalı maden şirketi Lucapa Diamond, Angola'da 170 karat büyüklüğünde eşine az rastlanır bir pembe elmas keşfettiğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Angola'nın Lulo maden sahasında tarihin en büyük pembe elmaslarından biri çıkarıldı.

Doğal taşların en nadide ve en saf formlarından biri olan Tip IIa pırlantanın "tarihi" buluntusu, aynı zamanda madene ortak olan Angola hükümeti tarafından memnuniyetle karşılandı.

Angola Maden Kaynakları Bakanı Diamantino Azevedo, "Lulo'dan çıkarılan bu rekor ve muhteşem pembe elmas, Angola'yı dünya sahnesinde önemli bir oyuncu olarak sergilemeye devam ediyor." dedi.

Elmas, uluslararası ihalede, muhtemelen göz kamaştırıcı bir fiyata satılacak.

Gerçek değerini anlamak için Lulo Rose'un kesilmesi ve cilalanması gerekmesine rağmen, bir taşın ağırlığının yüzde 50'sini kaybettiğini görebilecek bir süreçte, benzer pembe elmaslar rekor kıran fiyatlara satıldı.

59.6 karat "Pembe Yıldız", 2017 yılında bir Hong Kong müzayedesinde 71,2 milyon ABD dolarına satıldı. 1999 yılında De Beers tarafından Afrika'da 132,5 karat ham taş olarak çıkarılan ve iki yıllık bir süre içinde kesilen "Pembe Yıldız", bugüne kadar satılan en pahalı elmas olmaya devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2022 15:41

İLGİLİ HABERLER