Tarlasını sürerken antik fil buldu

2 dk okuma
Tarlasını sürerken antik fil buldu

Hızlı Özet

Çiftçi Yılmaz Orçan da mısır ektiği tarlada seyrek olan alanları sürdüğü sırada pulluğa takılan kemik parçalarını görünce bölgede kazı çalışması yapan yetkililere haber verdiğini ifade etti.






Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan çiftçi Yılmaz Orçan, mısır ekmek için sürdüğü tarlada kemik parçaları buldu. Orçan, durumu tarlasına yakın bir alanda araştırma yapan bilim insanlarına haber verdi. Tarlada bulunan ve "antik fil" fosiliyle büyük benzerlik gösteren kemikler, bilim insanlarınca incelemeye alındı.



Kahramanmaraşta heyecanlandıran olay Tarlasını sürerken buldu



Beyoğlu Mahallesi'nde yaşayan Çiftçi Orçan, mısır ekmek için kiraladığı tarlayı sürdüğü sırada traktörün pulluğuna sert bir cismin takıldığını fark etti.



Orçan, traktörü durdurarak incelediği cismin büyük bir hayvana ait kemik parçası olduğunu düşünerek durumu tarlasına yakın bir alanda araştırma yapan bilim insanlarına Haber verdi.



Tarlaya gelen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yarenkür Alkan, ilk incelemesinde kemiklerin bir file ait olabileceğini değerlendirdi.



Kahramanmaraşta heyecanlandıran olay Tarlasını sürerken buldu



Çiftçi Yılmaz Orçan da mısır ektiği tarlada seyrek olan alanları sürdüğü sırada pulluğa takılan kemik parçalarını görünce bölgede kazı çalışması yapan yetkililere haber verdiğini ifade etti.



Bu arada aynı bölgede bulunan 3000-3500 yıllık olduğu tespit edilen antik fil iskeleti, Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesinde ışık, ses ve görüntü efektleri kullanılarak sergileniyor.



'ANTİK FİL' FOSİLİ İLE BENZERLİK GÖSTERİYOR



Çıkan parçaların detaylı incelenmesi gerektiğini belirten Alkan, AA muhabirine, parçaların kentteki Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen "antik fil" fosili ile büyük benzerlik gösterdiğini söyledi.



Kendilerinin de bölgeye yakın bir alanda kurtarma kazısı yaptığını aktaran Alkan şöyle konuştu:

"Biz burada yaklaşık üç haftadır kazı çalışması yapıyoruz. Bölgede çiftçilik yapan bir vatandaşımızın tarlasında bulduğu kemikler dikkatini çekince bize geldi. Biz de alana geldik ve incelemelerde bulunduk. Parçalara bakıldığında neredeyse tüm bir fil çıkardık ve çok sevinçliyiz. Buradaki alan çok büyük olduğundan bizim her yere ulaşmamız pek mümkün değil. Vatandaşların bize ulaşıp her şeyi bilgi vermesi, destek olmaları bizi çok sevindiriyor."



 



 




Bu haber 1446 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yapay zekâ 8,3 milyar sanal insanla Matrix gibi bir dünya kurdu
Gündem

Yapay zekâ 8,3 milyar sanal insanla Matrix gibi bir dünya kurdu

Microsoft'un yapay zekâ araştırmacılarının da yer aldığı ekip tarafından geliştirilen MatrAIx, ürün ve yapay zekâ sistemlerinin gerçek kullanıcılarla buluşmadan önce sanal kullanıcılar tarafından test edilmesini amaçlıyor.

Metin Özer9803 Görüntüleme
Yeni Parti'de Kriz Derinleşiyor: İmamoğlu'nun adamı Özgür Özel'e bayrak açtı
Gündem
#SİYASET Haberleri#özgür özel#Nasuh Bektaş

Yeni Parti'de Kriz Derinleşiyor: İmamoğlu'nun adamı Özgür Özel'e bayrak açtı

Yeni Parti'nin yurt çapındaki teşkilatlanma faaliyetlerinde problemler yaşandığına yönelik söylentiler devam ederken, partideki bir diğer isim daha Özgür Özel'e karşı bir tutum sergiledi. Meclis'te yapılan kritik bir oylama, parti içindeki fikir ayrılıklarını net bir şekilde ortaya koydu.

Habervitrini14389 Görüntüleme
Akaryakıtta çifte zam iptal oldu
Gündem

Akaryakıtta çifte zam iptal oldu

Bu gece yarısından itibaren benzinde 1,50 TL, motorinde ise 5 TL olması beklenen zammın iptal edildiği duyuruldu. Fiyatlar, mevcut seviyesini koruyacak.

Habervitrini9192 Görüntüleme
Yüzde 80’i tamam! Kanal İstanbul’un ilk köprüsü havadan görüntülendi
Gündem

Yüzde 80’i tamam! Kanal İstanbul’un ilk köprüsü havadan görüntülendi

Kanal İstanbul’un ilk köprüsü Sazlıdere Köprüsü’nde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 8 şeritli olarak tasarlanan köprüde göre doğu ve batıdaki kuleler 196 metre yüksekliğe ulaştı. Proje genelindeki fiziksel ilerleme ise yüzde 80’in üzerine çıktı. İstanbul’un en yüksek ikinci köprüsü olacak olan Sazlıdere Köprüsü, tamamlandığında ana açıklığı 440 metre olan gergin eğik askılı bir köprü olacak.

Habervitrini12521 Görüntüleme