Spor
  • 23.8.2009 13:45

TAŞ GİBİ GALATASARAY

Galatasaray’ın geçen sezon kabusu olan sakatların bu yıl azalması, teknik heyeti sevindirirken, sağlık kurulu da hedef tahtası olmaktan kurtuldu

Teknik heyetin doğru çalışma yöntemleri ve oyuncuların kurallara dikkat etmelerinin sakatlıkların azalmasında en önemli etkenler olduğu bildirildi. Linderoth, Mehmet Topal ve Semih dışında ciddi bir sakatlık ortaya çıkmadı. Sarı-kırmızılılarda sakatlıkların azalmasının nedenleri şöyle sıralanıyor:
1- Kondisyonerler Puyol ve Carlos, hazırlık kampında futbolcuları yormadan, keyif aldırarak yoğun bir tempoyla çalıştırdılar.
2- Sezon erken açıldı, ancak futbolculara yeterli dinlenme fırsatı verildi. Milli takımlara gidenler, takıma 1 hafta sonra katılırken, uzun bir süre topa dokunamadılar.
3- Antrenmanların yüklemesi, saatleri, kullanılan malzeme, beslenme, dinlenme saatleri, uyku düzeni gibi birçok konuda bilimsel yöntemler kullanıldı. Futbolcular koyulan kurallara harfiye uyum gösterdi.
4- Sezon başında sağlık ekine, “Tam hazır olmayan futbolcuyu antrenmana istemiyorum” diyen Rijkaard’ın uyarısı etkili oldu ve tedavi süreçlerinde aceleci davranılmadı.
5- Herkese eşit yaklaşan Rijkaard’ın rotasyona gitmesi ve yorulan isimlere dinlenme fırsatı vermesi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER