Asayiş
  • 16.3.2006 10:23

TATLISES'İ NE İÇİN ÖLDÜRMEK İSTEMİŞLER?

İbrahim Tatlıses'e suikast yapmaya hazırlanırken silahla yakalanan Hasan Badıllı'nın bu niyetinin altından, babasının trafik polisiyle tartışma görüntülerini ünlü türkücünün programında yayınlamayı reddetmesi çıktı.

 İbrahim Tatlıses, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne verdiği ifadede, eski arkadaşı İsmail Badıllı, oğlu Hasan Badıllı ve ismini bilmediği bir kişinin "İbo Show" programının yayınlandığı cumartesi gecesi, Seyrantepe'deki işyerini basıp, etrafı yıkıp döktüklerini söyledi. Tatlıses, silahlı kişilerin güvenlik görevlilerinde tehdit ederek, "kendisini vuracaklarını" söylediğini ve bahçede bulunan çiçekleri bile kırdıklarını ifade etti.


İbrahim Tatlıses, ifadesinde, İsmail Badıllı'nın 7 Mart gecesi, Aksaray'da, alkollü araba kullanırken yakalandığını ve trafik polisiyle tartıştığını, bu tartışma görüntülerinin bazı televizyon kanallarında yayınlandığını belirterek, olayı şöyle anlattı:


"İsmail, olaydan sonra beni aradı. Polisin kendisini tartakladığını anlattı ve bu görüntüleri İbo Show'da yayınlayıp haklı olduğunu göstermemi istedi. Ben de, 'Devlete karşı böyle bir şey yapmam' diyerek talebini geri çevirdim. Sonra İbo Show'un çekimlerine gelmiş, görevliler sarhoş olduğu için içeri almamış."


Tatlıses, İsmail Badıllı'nın, geçen cumartesi de, oğlu Hasan ve bir başka kişiyle beraber, saat 03.00 sıralarında, Seyrantepe'deki işyerini bastığını, ortalığı dağıttığını, hatta bahçedeki çiçekleri bile yolduğunu, ardından kendisini öldüreceklerini söyleyip gittiğini anlattı.
Tatlıses, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde bu ifadeleri verirken, Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan takside 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hasan Badıllı ve Doğan Harpurcu'nun Tatlıses'i vurmaya gittikleri iddia edildi.
Tatlıses'in ifadelerinin ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Eyüp'te gözaltına alınan Hasan Badıllı ve Doğan Harpurcu'yu Asayiş Şube'ye getirdi. Ardından İsmail Badıllı da gözaltına alındı. Olayla ilgili sürdürülen soruşturmada, işyeri basıp tehdit etmek sucundan gözaltına alınan İsmail Badıllı, Hasan Badıllı ve Doğan Harpurcu'nun ifadeleri alındı. Olayı soruşturan polis, gözaltına alınan kişileri Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.

Savcılık polise, 'Zanlıların ifadelerini alıp serbest bırakın' talimatı verdi. Bunun üzerine ifadeleri alınan İsmail Badıllı, oğlu Hasan Badıllı ve Doğan Harpurcu serbest bırakıldı. Ahmet Badıllı, Mehmet Badıllı ve Muzaffer Badıllı ise aranıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:48

İLGİLİ HABERLER