Gündem
  • 30.9.2008 09:58

TAVACI RECEP KONUŞTU: BEN KEBAPÇIYIM RÜŞVETLE İŞİM OLMAZ

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın partili belediye meclis üyelerini rüşvet almakla suçlayıp “yamyama” benzettiği ses kaydında dikkat çeken isimlerden biri de Tavacı Recep Usta restoranının sahibi Recep Budak oldu. Kasette Eryılmaz’ın, Budak için “Buradaki yamyamları doyurmak, para bulmak için 50 takla atıyorum. Ne o, Tavacı Recep Usta diye bir i.. var. Ondan 100 150 milyar rüşvet getirecekler. Belediye Meclis üyelerine verilecek. 2 ay daha kapatmıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Diyarbakır’da 14 yaşında bulaşıkçılıkla iş hayatına atılan 47 yaşındaki Recep Budak, 2002’de Çankaya Esat’ta açtığı restoran ile adını duyurdu. Daha sonra Çankaya Hoşdere’de bu kez Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir yerde şube açan Recep Usta, daha sonra da İstanbul Levent ve Suadiye’de iki şube daha açarak, Türkiye’nin sayılı kebapçıları arasında yer aldı. 

’İlk davayı ben açtım’

VATAN’a konuşan Budak, gündeme gelen konunun da bu tarihten sonra ortaya çıktığını söyledi. Kısa sürede Başkent’in en tanınan mekanlarından biri haline gelen restoranıyla ilgili Çankaya Belediyesi’nden imar planında arsanın “yeşil alan” olduğu gerekçesiyle boşaltması için tebligat geldiğini kaydeden Budak, “Bunun üzerine ben idare mahkemesinde dava açarak iptalini istedim. Ancak kaybettim. İtiraz edince kazandım. Aramızda çok sayıda dava oldu. Bunun birkaç tanesini ben kazandım. Ancak sonunda Danıştay, arsanın yeşil alan olduğuna karar verdi. Belediye de bunun üzerine restoranı boşaltmamı istedi” dedi.

 İki yıl sonra boşalttı

Danıştay kararından sonra kararı hemen uygulayıp uygulamadığını sorduğumuz Budak, şöyle devam etti: “Karar açıklandıktan sonra yaklaşık iki yıl daha restoranı işlettim. Belediye zaman zaman restoranı boşaltmam için bana tebligat gönderdi. 30 Nisan 2008’de de polis zoruyla burası boşaltıldı, mağdur oldum. Polis zoruyla orayı boşalttılar ve hala restoran binasını yıkmadılar.”

’Müteahhit değilim’

Eryılmaz’ın ses kaydındaki iddiaların doğru olmadığını da belirten Budak, “Ben kimseye rüşvet vermedim. Ben müteahhit değilim ki, kebapçıyım. 5 10 milyon liraya kebap satarak bahsedilen miktarda rüşvet verilir mi? Ben kebap yapmayı bilirim, onun dışında işlerden anlamam. Bu sözlerden sonra psikolojim bozuldu” dedi. Ses kaydının ortaya çıkmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Başkan Eryılmaz, Tavacı Recep Usta’dan 150 bin dolar alındığına ilişkin iddialar için de şunları kaydetmişti: “Biz Belediye olarak Tavacı Recep’i yasa dışı olarak işgal ettiği yerlerden söküp çıkardık. Para aldıysak niye adamı oradan çıkardık.”

(VATAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER